Harmony of the Seas

С Википедије, слободне енциклопедије
MS Harmony of the Seas
Општи подаци
ТипТуристички брод
КласаOasis
ДржаваБахами
Поринут19. јун 2015.
Завршетак градње13. мај 2016.
У служби од2016-данас
Главне карактеристике
Дужина362,12 m
Ширина66 m
Висина70 m
Брзина25 чворова (46 km/h) максимум
Посада2,300

Harmony of the Seas (прев.Хармонија мора) је велики луксузни крузер у класи Oasis, направљен 2016. године у луци Шантер дел’Атлантик, за компанију Royal Caribbean. Са 362,12 m дужине, неко време је био најдужи брод на свету, док нису изграђени бродови MS Symphony of the Seas и MS Wonder of the Seas.

Историја[уреди | уреди извор]

Хармонија мора док се правила у STX

Након успеха претходних бродова MS Oasis of the Seas i MS Allure of the Seas компанија ројал карибијан је наручила трећи брод 27. децембра 2012. Хармонија мора је именована по хармони модулу на Међународној свемирској станици.

Након изградње која је трајала 32 месеца Хармонија мора је обавила два "тест крстарења", три ноћи до Шербура и четири ноћи до Ротердама, након што је стигао у луку у Саутемптону 17. маја. Током ових путовања путници су се жалили на градњу која је у току, недостатак топле воде, неотворене атракције, претерано чекање у ресторанима и друге проблеме. Прво путовање брода је кренуло из Саутемптона 29. маја и стигао у своју летњу матичну луку Барселона 5. јуна. Према речима путника на овом крстарењу, градња је завршена и брод је био спреман за пловидбу. За прву сезону, Хармонија мора је понудио седмоноћна крстарења западним Медитераном која почињу из Барселоне и Чивитавекије.

Дана 10. новембра 2016, брод је званично крстила њена кума, учитељица округа Мајами-Дејд Британи Афолтер.

Објекти[уреди | уреди извор]

Хармонија мора има 2747 кабина за спавање како би примила 5479 госта. Има 10 ђакузија,3 базена,два симулатора сурфовања...

Хармонија мора је била први брод који је имао тобогане.

Има велики тобоган "Ултимате Абис" који је дуго био највећи тобоган на мору. Хамонија мора има велики театар са 1,400 седишта као и 11,252 уметничких дела.

Галерија[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]