Хепи ТВ

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Хепи телевизија
Тип телевизијска мрежа
Земља  Србија
Доступност национална (земаљски, путем кабловске и ИПТВ)
Седиште Александра Дубчека 14, Београд
Власник Инвеј компанијa
Кључни људи Миломир Марић, главни и одговорни уредник
Оснивач Предраг Ранковић
Датум покретања 27. септембар 2010.
Формат слике 16:9
Веб-сајт www.happytv.rs

Хепи ТВ српска je телевизија са националном фреквенцијом, која је са радом је почела 27. септембра 2010.[1] Настала је спајањем Кошаве и дечије телевизије Хепи које су од 2006. делиле националну фреквенцију. 2010. године власници Кошаве купили су Хепи и почели да емитују свој програм 24/7 под називом Хепи. Власник Хепи телевизијe je Инвеј компанијa, која такође поседује разна предузећа која су често спонзори телевизије.[2]

Програм Хепи телевизије фокусира се на емитовање емисија и квизова сопствене продукције, као и на емитовање домаћих филмова.[3] Од самог почетка приказивања, Хепи телевизија емитовала је мноштво страних и домаћих серија које су забележиле велики успех.

Забавни програм[уреди]

Од почетка емитовања, Хепи телевизија је имала веома богат забавни програм. Од почетка су то биле ток-шоу емисије са доста музике. Поред забавне, ту су емисије Једна жеља једна песма, Летњиковац, Снага октана и Срце на длану које су се бавиле искључиво народном музиком. Од најпознатијих ток-шоу емисија које су приказиване на Хепију су: Голи живот, Ћирилица, После ручка и Љубавна докторка.

У последњих неколико година Хепи сарађује са продукцијском кућом Емоушон, а као производ те сарадње су ријалити емисије. Прва међу њима је била Мењам жену док је касније уследио квиз Коло среће са познатим личностима као гостима.

Хепи телевизија је позната и по дневним квизовима, а ова кућа је емитовала квизове Насловна страна, Коцка је бачена и Соба среће.

Филмски и серијски програм[уреди]

Страни серијски програм

Филмски програм

Филмски програм Хепи телевизије чине домаћи и страни филмови. Неки од филмова који су се емитовали на Хепи телевизији су: Луде године, Ко то тамо пева, Господин и госпођа Смит, Господар прстенова, Варљиво лето ’68, Тесна кожа, Ратови звезда, Ивкова слава, Хари Потер и слично.

Домаће серије

Ова телевизија емитовала је и хрватску серију из Хрватске радиотелевизије под називом Битанге и принцезе.

Дечји програм

Дечје емисије су раније биле дневни део програма Хепи телевизије, које су емитоване у блоку Хепи кидс од 11 до 13 часова радним данима, а викендима и дуже. Цртани програм потпуно је био синхронизован на српски језик. Синхронизације је радио студио Идеограм до 2014, а надаље сама телевизија. Током 2016. телевизија је имала лиценцу за емитовање Дизнијевог садржаја. Неке од цртаних серија на Хепи телевизији су: Сирене, Породица Икс, Моји џепни љубимци, Моћни ренџери, Бакуган, Маша и медвед, Монсуно, Повратак малог тигра, Софија прва, Планета Шин, Легенда о Неши, Винкс, Метеор и моћни камиони, Генератор Рекс, Слагтера, Поп Пикси, Са Бо у авантуру, Ешли краљ мајмуна, Земља коња, Мали играч Гоа, Сабринин тајни живот, Боба и Биба, Млади мутанти нинџа корњаче, Дино ратник, Мегаминималс, Нова мутација, Торк, Абу, мали диносаурус, Залив шкољки, Кунг фу мајстори зодијака, Тајни свет меде Бенџамина, Хантик, Фантастично путовање, Дора истражује, Так и моћ Џу-Џуа, Покемон: Црно и бело Кикорики, Микијева играоница, Барби филмови.

Информативни програм[уреди]

Информативни садржај чини велики удео у програму Хепи телевизије. Емисије са информативним програмом су Вести и Телемастер који се емитују сваког дана. Још од оснивања Хепи телевизије, ове емисије су присутне.

Емисија Добро јутро Србијо је јутарњи програм у Србији који се емитује сваког јутра од 6.45 сати. Гости емисије често су српски и страни политичари, као и медијске личности које износе своје мишљење.

Емисије Хепи ТВ[уреди]

Хепи телевизија направила је мноштво емисија из сопствене продукције. Скоро читав садржај телевизије састоји се из емисија које су различитих жанрова и тема. Емисије Хепи телевизије су: Граница, Једна жеља једна песма, Голи живот, Брвнара, Женски савети, Снага октана, Краљев шоу, Летњиковац, Луда кућа, Комшиница, Искрено са, Позајми ми ауто, Проводаџија, Скадарлијом, Срце на длану, Опозит, Поштар, Викенд шоу, Ћирилица, Револуција, Љубавна докторка, После ручка, Моја Србија, Опаснице, Србија на длану, Љубавни сигнали, Прело у нашем сокаку, Сасвим лично, Гламур, Ожиљци рата, Пази папарацо, ВИП 24, Лака лова, Корени, Боља земља

Хепи ТВ и Емоушн: Коло среће, Мењам жену

Талент такмичења: Хепи звезде, Нико нико као ја, Наткувавање, Стенд-ап комичар, Срећна звезда, Моји кувају боље

Ријалити програм: Парови, Малдиви, Снајке, Летњи камп

Квизови: Насловна страна, Соба среће, Коцка је бачена

Информативне емисије: Вести, Телемастер, Добро јутро Србијо

Логотип[уреди]

Види још[уреди]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]