Централна линија (Београдски лаки метро)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Централна линија Београдског лаког метроа

Централна линија Београдског лаког метроа (црвена) јесте основна линија предложеног будућег лаког шинског превоза у Београду.

Планирано је да централна линија иде између Устаничке улице и Улице Александра Дубчека у Земуну.

Линије
Београдског лаког метроа
  Централна (планирана)
  Врачарска (планирана)
  Савска (планирана)

Траса[уреди]

Почевши од терминуса на раскрсници Булевара краља Александра са Устаничком улицом, линија ће ићи надземно, средином Булевара краља Александра. Потом, после станице Ђерам, линија ће понирати у плитки тунел до станице Трг Николе Пашића, одакле ће, дубоким тунелом, ићи до станице Варош капија.

Након ове станице, линија ће ићи надземно преко Бранковог моста, а потом ће поново ући под земљу, до станице Шест каплара. Линија ће поново изаћи на површину у Улици Милентија Поповића, а затим скренути у Булевар Зорана Ђинђића. Траса даље води преко кружног тока код Општине Нови Београд и Булеваром Михаила Пупина.

Терминус Централне линије ће се налазити у Земуну, у Улици Александра Дубчека.

Укрштања са другим линијама[уреди]

Централна линија БЕЛАМ-а укрштаће се на станици Вуков споменик са плавом и црвеном линијом Беовоза. Код станице Правни факултет, налазиће се терминус Врачарске линије лаког метроа, а код станице Пролетерске солидарности - терминус Савске линије.

Остали подаци[уреди]

Централна линија би била дугачка око 12,5 km и имала 20 станица - 12 надземних и осам подземних. Градске власти Београда предвиђају је да ће време изградње бити пет година, да ће изградња коштати око 450 милиона , као и да ће се годишње, овом линијом, превести 40 милиона путника.[1]

Види још[уреди]

Референце[уреди]

  1. ^ О Централној линији Архивирано на сајту Wayback Machine (јануар 22, 2007) (језик: енглески) - Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда

Спољашње везе[уреди]