Чавка (ваздухопловна једрилица)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Чавка
BAM-34-Utva Cavka.jpg
Опште
Намена школска једрилица
Земља порекла  СФРЈ
Произвођач Фабрика авиона Утва

Чавка једноседа школска једрилица мешовите конструкције - претежно направљена од дрвета и платна са неувлачивом амортизованом скијом за слетање испод трупа. Производила се у фабрици Утва у Панчеву.

Развој[уреди]

У другој половини тридесетих година прошлог века дошло је до омасовљавања једриличарства у Југославији, али самим тим јавио се проблем обуке пилота-једриличара услед недостака једрилица које су полетале помоћу аеро-запреге. Због тога је познати конструктор Иво Шоштарић конструисао 1939. ову једрилицу која је полетала помоћу аеро-запреге или витлом. До избијања рата 1941. направљено је десет примерака у панчевачкој фабрици авиона „Утва”, а после Другог светског рата серијски је израђивана у више фабрика авиона, ремонтних центара и аероклубова у Југославији.

Само у Савезном ваздухопловном центру у Вршцу направљено је 30 од укупно 200 примерака ове једрилице. Иако је била врло једноставна за производњу, одликовала се изузетно добрим летним карактеристикама и једноставном техником управљања, а њоме је било могуће изводити основне акробације. Посебно је занимљиво оригинално Шоштарићево решење везивања упорнице за крило помоћу кардана, што се показало као далеко боље решење од круте везе која је до тада коришћена на другим типовима једрилица.

Током 1955. године пет једрилица овог типа извежено је у Грчку за потребе њихових аероклубова ради покретања једриличарства у тој земљи. У периоду 1956.-60. коришћене су на аеродрому Триполи на Пелопонезу и стартоване су искључиво помоћу витла, а непознат број примерака је направљено у њиховој фабрици КЕА у Фалирону.

Употреба[уреди]

Види још[уреди]

Извори[уреди]

  • Садржај овог чланка је једним делом или у целости преузет са Музеја ваздухопловства Београд. Носилац ауторских права над материјалом је дао дозволу да се исти објави под слободном лиценцом. Доказ о томе се налази на OTRS систему, а број тикета са конкретном дозволом је 2009082810052656.