Шаблон:Друге употребе

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Шаблон:Друго значење0)
Документација шаблона[прикажи] [уреди] [историја] [освежи]

{{Other uses}} резултира у испису

{{Other uses|Македонија (вишезначна одредница)}} резултира у испису

За чланке писане на латиници, користити шаблон {{Other uses-lat}}!

Употреба[уреди извор]

Пример изнад демонстрира да овај шаблон ствара напомену која преусмерава читаоца на вишезанчу одредницу везану за страницу у којој је шаблон постављен, од. страницу чије је име име странице у којој је шаблон поставље са прикаченим додатком „ (вишезначна одредница)”. Када се вишезначна одредница налази на другом наслову, тај наслов може да се унесе као аргумент у шаблону.

Када употребити шаблон[уреди извор]

Шаблон се користи када страница има вишезначан наслов, тако да читаоци који су тражили тај наслов али можда неки други чланак, помоћу овог шаблона буду преусмерени на вишезначану одредницу која ће да им помогне у проналаску жељеног чланка. Као што је наговештено овде и представљено у примеру изнад, молимо да преусмеравате на преусмерења која укључују речи „ (вишезначна одредница)” у свом наслову, ако таква постоје.

Када не употребити шаблон[уреди извор]

Шаблон се користи када чланак нема наслов са више значења; на пример, читалац који тражи тачно „Парис (митологија)” вероватно није тражио чланак о граду у Француској (или било где другде), тако да не би било прикладно додати {{other uses|Парис}} на врх чланка Парис (митологија). Такође, не користити овај шаблон за повезивање на чланак од. страницу која није вишезначна одредница; уместо тога, један од других хетноут шаблона који се налази на листи испод може да буде више прикладан за такве случајеве (намене).

Грешке[уреди извор]

Уколико видите поруку о грешци и нисте сигурни шта да учините, молимо поставите поруку на Разговор о шаблону:Other uses и неко ће вероватно да вам помогне.

TemplateData[уреди извор]

Ово је TemplateData за овај шаблон, која се користи у TemplateWizard, Визуелном уређивачу и другим алаткама. Погледајте месечни извештај о употреби парамера за овај шаблон у чланцима заснованим на овом TemplateData.

TemplateData за Друге употребе

Овај шаблон прави напомену која усмерава читаоца на вишезначну одредницу сродну са страницом на којој је укључена.

Параметри шаблона[Уреди податке о шаблону]

ПараметарОписВрстаСтатус
Циљана страница1

Користите овај параметар да бисте усмерили корисника на вишезначну одредницу са другачијим насловом.

Пример
Лука (вишезначна одредница)
Назив страницеобавезно