Шаблон:ИЧ-Марко Гобељић

С Википедије, слободне енциклопедије
Немања Радоњић и Марко Гобељић након утакмице са Краснодаром, 2017.
Немања Радоњић и Марко Гобељић након утакмице са Краснодаром, 2017.

Марко Гобељић (Краљево, 13. септембра 1992) српски је фудбалер који тренутно наступа за Кифисију. Важи за универзалног играча, способног да одигра на већем броју позиција на терену.

Гобељић је фудбалом почео да се бави у локалној школи Бубамари 1991, одакле је касније прешао у Слогу. За клуб из родног града као сениор је наступао у периоду од 2010. до 2014. године, а након своје прве сезоне, у којој је са екипом освојио прво место на табели у Српске лиге Запад, пласирао се у други степен фудбалског такмичења, Прву лигу Србије. У том такмичењу је, касније, одиграо 89 утакмица и постигао 6 погодака, док је током сезоне 2013/14. на већем броју утакмица носио капитенску траку. У свом матичном клубу Гобељић је променио већи број позиција на терену, а најчешће је наступао као централни везни играч, или десни бек.

Прешавши у крушевачки Напредак, лета 2014, Гобељић је потписао свој први професионални уговор у каријери. Исте године дебитовао је у Суперлиги Србије, али је по њеном окончању испао из такмичења, након баража за опстанак са екипом Металца из Горњег Милановца. Већ наредне сезоне, клуб је поново изборио пласман у први ранг такмичења, док је Гобељић изабран у тим Прве лиге Србије, према оценама Спортског журнала. Током такмичарске 2016/17. тренери Драган Ивановић и Вук Рашовић, Гобељића су најчешће користили у нападу, где је деловао као полушпиц, или крило и на тај начин забележио више голова и асистенција. По један погодак постигао је и против Црвене звезде и против Партизана. Током 2016. и почетком 2017. године, тадашњи селектор репрезентације Србије, Славољуб Муслин, Гобељића је позивао у национални тим састављен од играча из домаћег такмичења, који је у том периоду наступио на сусретима са екипама Катара и Сједињених Америчких Држава.