Шаблон:ИЧ-Милан Павков

С Википедије, слободне енциклопедије
Милан Павков у дресу Црвене звезде, 2018.
Милан Павков у дресу Црвене звезде, 2018.

Милан Павков (Бегеч, код Новог Сада, 9. фебруара 1994) српски је фудбалер, који тренутно наступа за Црвену звезду. Висок је 193 центиметра и игра на позицији најистуренијег нападача.

Отпочео је играње фудбала на теренима локалног клуба Бачка из Бегеча. Прошао је све млађе категорије у ФК Нови Сад, где се задржао девет година. У лето 2012, Павков је уступљен екипи Младости из Бачког Петровца, пред почетак сезоне у Војвођанској лиги Запад. Добио је и прихватио понуду да се прикључи екипи ЧСК Пиваре из Челарева. Током такмичарске 2014/15, постигао је осамнаест погодака у Српској лиги Војводине и на тај начин се остварио као најбољи стрелац у сезони.

Лета 2015. године приступио је новосадској Војводини и након пробног периода који је прошао са екипом, потписао је уговор са клубом на три сезоне. Дговорио је сарадњу са Радничким из Ниша на период од три године. Почетком 2017. године, Павков је прешао у Црвену звезду, са којом је потписао уговор на две и по године. Лета исте године, услед мање минутаже у клубу, вратио се у нишки Раднички на једногодишњу позајмицу. Са двадесеттри постигнута поготка на тридесеттри одигране утакмице, сезону је завршио као други стрелац лиге. По истеку позајмице, поново је приступио првој екипи Црвене звезде средином 2018, доприневши пласману клуба у групну фазу Лиге шампиона.