Шаблон:Ко

С Википедије, слободне енциклопедије

[ко?]

Документација шаблона[прикажи] [уреди] [историја] [освежи]

Употреба[уреди извор]

Овим шаблоном се означавају тврдње које се позивају на нејасне "фигуре ауторитета" као што су "озбиљни академици", "историчари кажу", "неки истраживачи", "многи научници" и слично. На пример:

Викикод Експерти{{Ко?|{{subst:DATE}}}} се слажу...
Изглед Експерти[ко?] се слажу...

Можете користити један од формата:

{{Ко?|{{subst:DATE}}}}

или

{{Ко?|date=мај 2024}}

Користите овај шаблон када нису именовани конкретни појединци чији ставови се користе како би се изјаве приписале широј групи. Пожељно је да се обележена изјава измени тако да укључи конкретне појединце на које се односи, и онда обележена као изјава којој недостаје цитат. Слично, изјава треба бити обрисана ако је тврдња која се приписује групи толико уопштена или нејасна да ју је немогуће поткрепити референцом.

Користите сопствени суд када одлучујете да ли је већа специфичност у најбољем интересу чланка. Речи као што су неки или већина нису забрањене и могу бити корисне и прикладне. Ако би већа специфичност довела до огромних и заморних листа ставки без стварне вредности, онда Википедија треба да остане концизна, чак и ако то значи да је мање јасна и специфична. Ако поуздани извори нису специфични — ако поуздани извори кажу само "Неки људи..." — онда Википедија мора остати неспецифична.

Овај чланак ће категоризовати означене чланке у Категорија:Чланци са нарочито означеним фразама које су двосмислене. Овај шаблон реферише на самог себе и део је Википедија пројекта, а не енциклопедијског садржаја.

Преусмерења[уреди извор]

Види још[уреди извор]

TemplateData[уреди извор]

Шаблон којим се означавају референце на неодређене "ауторитете" као што су "озбиљни академици", "историчари кажу", "неки истраживачи", "многи научници", и слично.

Параметри шаблона[Уреди податке о шаблону]

ПараметарОписВрстаСтатус
date1

Садашњи месец и година; на пример, "Јун 2014" (без наводника)

кратак текстнеобавезно