Шаблон:Латинични наслов

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Латинични наслов чланка[уреди]

Хвала ти што си написао [[:{{{1}}}]]. Међутим, обрати пажњу на следећу важну смерницу из Википедија:Напомене о писању српским језиком на Википедији.

Википедију на српском језику покреће софтвер који читаоцима омогућава да наше чланке читају ћирилицом или латиницом, према свом избору. Уредници који започињу чланке могу изабрати да ли ће они бити уређивани ћирилицом или латиницом, при чему се читаоцима који изаберу подразумевано писмо текст чланка (осим текста унутар ознака за спречавање транслитерације) приказује на одабраном писму.

Твој чланак [[:{{{1}}}]] је специфичан по томе што наслов чланка треба да остане на латиници чак и ако је читалац одабрао да тело чланка чита ћирилицом. Ово се обезбеђује додавањем ознаке __БЕЗКН__ на врх чланка, што сам ја сада учинио (учинила). Надам се да разумеш колико је ово важно, јер је за један број чланака попут овог (чланци о врстама у биологији, о страним песмама или албумима, и слично) транслитерација наслова у ћирилицу заиста непримерена.

Молим те да убудуће додајеш ознаку за спречавање транслитерације наслова онда када је то потребно. Наравно, немој их додавати на чланке чији наслов треба бити пребациван у друго писмо (какав је случај са већином чланака). Ако си раније написао-ла друге чланке у које би ова ознака требала бити додата, молим те оди и начини ову важну исправку. Слободно ми се обрати на мојој страни за разговор ако имаш додатна питања. Хвала.

Info blue.svg
Обавештење: молимо Вас да не заборавите да овај шаблон subst-ујете са {{subst:Латинични наслов|НАСЛОВ_ЧЛАНКА}} уместо са {{Латинични наслов|НАСЛОВ_ЧЛАНКА}}.

Употреба[уреди]

{{subst:Латинични наслов|НАСЛОВ_ЧЛАНКА.jpg}} ~~~~