Шаблон:Other meaning2-lat

С Википедије, слободне енциклопедије
Документација шаблона[прикажи] [уреди] [историја] [освежи]
Za navigacijske šablone, pogledajte Šablon:Navigation templates.

{{Other meaning2-lat}} rezultira u ispisu sa greškom

Za druge upotrebe, pogledajte [[{{{1}}} (višeznačna odrednica)]].

{{Other meaning2-lat|Makedonija}} rezultira u ispisu

Za druge upotrebe, pogledajte Makedonija (višeznačna odrednica).
Za članke pisane na ćirilici, koristiti šablon {{Other meaning2}}!

Upotreba[уреди извор]

Primer iznad demonstrira da ovaj šablon stvara napomenu koja preusmerava čitaoca na višezanču odrednicu vezanu za stranicu u kojoj je šablon postavljen, od. stranicu čije je ime ime stranice u kojoj je šablon postavlje sa prikačenim dodatkom „ (višeznačna odrednica)”. Kada se višeznačna odrednica nalazi na drugom naslovu, taj naslov može da se unese kao argument u šablonu.

Kada upotrebiti šablon[уреди извор]

Šablon se koristi kada stranica ima višeznačan naslov, tako da čitaoci koji su tražili taj naslov ali možda neki drugi članak, pomoću ovog šablona budu preusmereni na višeznačanu odrednicu koja će da im pomogne u pronalasku željenog članka. Kao što je nagovešteno ovde i predstavljeno u primeru iznad, molimo da preusmeravate na preusmerenja koja uključuju reči „ (višeznačna odrednica)” u svom naslovu, ako takva postoje.

Kada ne upotrebiti šablon[уреди извор]

Šablon se koristi kada članak nema naslov sa više značenja; na primer, čitalac koji traži tačno „Paris (mitologija)” verovatno nije tražio članak o gradu u Francuskoj (ili bilo gde drugde), tako da ne bi bilo prikladno dodati {{other meaning2-lat|Paris}} na vrh članka Paris (mitologija). Takođe, ne koristiti ovaj šablon za povezivanje na članak od. stranicu koja nije višeznačna odrednica; umesto toga, jedan od drugih hetnout šablona koji se nalazi na listi ispod može da bude više prikladan za takve slučajeve (namene).

Greške[уреди извор]

Ukoliko vidite poruku o grešci i niste sigurni šta da učinite, molimo postavite poruku na Razgovor o šablonu:Other meaning2-lat i neko će verovatno da vam pomogne.