Пређи на садржај

Шаблон:Twitter

Страница је под полузаштитом!
С Википедије, слободне енциклопедије


Документација шаблона[прикажи] [уреди] [историја] [освежи]

Овај шаблон генерише спољну везу до налога на Твитер. Дизајниран је да стандардизује текст и форматирање веза до легитимних профила налога Твитер-а особа или организација са довољно Википедија:Значај да буде предмет чланка на Википедији. Међутим, додавање Твитер везе никада није обавезно и у одређеним случајевима то би требало обесхрабрити.

Имајте на уму да је јако пуно лажних Твитер налога креирано као подвале, пародије или покушаји обожавалаца да убедљиво опонашају стил познате личности. Потрудите се детаљно да бисте потврдили аутентичност било којих спољних веза које желите да додате.

Легитимни Твитер налози се могу наћи именовањем у поузданим изворима, као што су новинске приче о тој теми, или повезивањем са другим изворима под контролом субјекта, као што је легитимна веб локација субјекта. Верификовани Твитер налог је онај за који је сам Твитер утврдио да је легитиман. Твитер додаје плаву верификовану значку поред корисничког имена налога на профилу и поред имена рачуна у резултатима претраге.

Налози који немају значку поред свог имена, али је приказују негде другде, на пример на фотографији профила, заглављу или биографији, нису верификовани налози.

Резиме употребе

Један параметар:

{{Twitter | ID }}
{{Twitter | id= ID }}

Два параметра:

{{Twitter | ID | NAME }}
{{Twitter | id= ID | name= NAME }}

Коришћење Википодатaка својства P2002:

{{Twitter}}
{{Twitter | name= NAME }}

Сви параметри

TemplateData

Ово је TemplateData за овај шаблон, која се користи у TemplateWizard, Визуелном уређивачу и другим алаткама. Погледајте месечни извештај о употреби парамера за овај шаблон у чланцима заснованим на овом TemplateData.

TemplateData за Twitter

Овај образац генерише спољну везу до налога на Твитер-у.

Параметри шаблона[Уреди податке о шаблону]

ПараметарОписВрстаСтатус
idid 1

Параметар "id" (или неименовани параметар "1") треба да садржи ID део URL адресе. Пример: AcadiaU је ID део URL адресе https://twitter.com/AcadiaU. Овај параметар није обавезан ако постоји својство Википодатака својства P2002, али је обавезан ако не постоји.

Подразумевано
Википодаци својства P2002
текстнеобавезно
namename 2

Параметар "name" (или неименовани параметар "2") може се користити за одређивање текста везе. Овај параметар није обавезан; подразумевано је назив чланка на Википедији, без двозначности.

Подразумевано
{{PAGENAMEBASE}}
текстнеобавезно

Види још

Упозорење

Пратеће категорије