Швиндлери (1. сезона)

С Википедије, слободне енциклопедије

Швиндлери (1. сезона)
Држава  Србија
Мрежа Суперстар ТВ
РТС 1
Премијерно приказивање 22. децембар 2019. — 8. март 2020.
Број епизода 12
Следећа сезона 2. сезона

Прва сезона телевизијске серије Швиндлери емитовала се од 22. децембра 2019. године до 8. марта 2020. године на каналу Суперстар ТВ. Прва сезона се састоји од 12 епизода.

Радња[уреди | уреди извор]

УПОЗОРЕЊЕ:Следе детаљи заплета или комплетан опис серије!

У септембру 1930. године државна класна лутрија Краљевине Југославије објавила је да је извучена срећка са главном новчаном наградом Туристичке лутрије у износу од милион динара, који одлазе срећном добитнику у Паланци, градићу у унутрашњости Србије. Престолонаследник Петар, као покровитељ Јадранске страже која је покренула Туристичку лутрију, лично је честитао непознатом добитнику и позвао га да преузме награду у седишту Државне класне лутрије. Питање је само ко је добитник. То питање изненада ће окренути наглавачке миран и спокојан живот у Паланци. Доскора су њени грађани размишљали само о предстојећим изборима за градоначелника, на којима ће бирати између двојице кандидата који су једну приватну свађу претворили у политичко надметање, али је све то, изненадна појава лутрије, бацила у други план.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Павле Менсур Иван Разумовић
Филип Хајдуковић Божа Баћковић
Драган Јовановић Софроније
Марко Баћовић Јоца Кирић
Горица Поповић Цветана
Бранкица Себастијановић Клара
Дејан Луткић Отон Муха
Невена Ристић Даринка
Страхиња Блажић Станислав
Анђела Јовановић Софија
Бранка Пујић Соколија
Власта Велисављевић Нићифор
Александар Ђурица Света Ранковић
Марко Гверо Комшија Сандучар

Епизоде[уреди | уреди извор]

Бр. еп.
(укупно)
Бр. еп.
(у сезони)
НасловРедитељСценаристаПремијера
11ПилотНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић22. децембар 2019. (2019-12-22)
У септембру 1930. Државна класна лутрија Краљевине Југославије објавила је да је извучена срећка са главном новчаном наградом Туристичке лутрије, и то у износу од невероватних милион динара. Два ситна преваранта, Иван Разумовић Ика и његов пајташ Божа Баћковић, враћају се у своје родно место, Паланку, пошто су сазнали да је награду на лутрији добио управо неки њихов суграђанин. Паланка у коју стижу, растразана је сумњама о томе ко је тачно могући добитник лутрије, али и актуелним изборима, на којима треба да се бира између садашњег градоначелника Софре Игњатовића и његовог противкандидата Јоце Кирића.
22Ђура зна код кога је срећкаНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић29. децембар 2019. (2019-12-29)
Градоначелник Софра ангажује инспектора у пензији Свету Ранковића да открије ко од Паланчана покушава да га уцењује. Ика и Божа почињу да раде за Отона Муху, необичног придошлицу у Паланку и рођеног брата чувеног сликара Алфонса Мухе. У кафани код Цанета, сазнају да Ђура, редовна Цанетова муштерија, зна код кога је срећка од милион динара. Ика посећује Теодору, жену доктора Настића, која је својевремено, због љубави према Ики покушала самоубиство, те остала унакажена витриолом.
33Необичан договор и напитак за ИкуНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић5. јануар 2020. (2020-01-05)
Ика и Божа траже Гулу Чабра, код кога је наводно срећка од милион динара. Софрина ћерка Софија долази да у атељеу позира Отону Мухи - и присуствује чудном разговору, у коме се сазнаје да инспектор Света Ранковић сумња да је Отон криминалац светске репутације, познат и под надимком "Краљ Швиндлера". Доктор Настић, у присуству Теодоре, нуди Ики необичан договор и необичан напитак.
44Време да се крене за БеоградНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић12. јануар 2020. (2020-01-12)
Божа закључује да његов ортаклук са Иком ни једном ни другом није донео среће. Ика предлаже Јагоди да крену за Београд. Кад се већ спреме за пут, Ика добија сазнање о Гули Чабру и његовој срећки од милион динара. Тетка Цветану посећује Оштри Нож, брат Брзог Ножа и нови председник Уличног синдиката просјака и џепароша.
55Ново разочарење у ИкуНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић19. јануар 2020. (2020-01-19)
Отон Муха долази у званичну посету у кућу градоначелника Софре Игњатовића. Света га прати у стопу, а за помоћника ангажује Софриног сина Станислава. Јагода се поново разочарала у Ику, који ју је оставио пред полазак за Београд. Божа схвата да је Ика сазнао код кога је срећка од милион динара - ово посвађа двојицу дотад најближих пријатеља...
66Ика и Божа налазе доказеНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић26. јануар 2020. (2020-01-26)
Света Ранковић убеђује Софру Игњатовића да исплати уцењивачу тражени износ, не би ли га приликом примопредаје новца Света ухватио. Тражећи начин да скупе новац којим би тикет откупили од Гуле Чабра, Ика и Божа налазе доказе да је њихов послодавац, Отон Муха, у ствари "Краљ швиндлера", кога тражи и југословенска и светска полиција. Одлучују да га заробе, да би за њега од полиције добили награду.
77Отон Муха није швиндлерНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић2. фебруар 2020. (2020-02-02)
Отон Муха показао је Ики и Божи своја документа и коначно успео да их убеди - он није швиндлер, већ прави полицајац, маскиран у лажног Муху. Његов циљ је хапшење "Краља швиндлера", односно лажног полицајаца Свету Ранковића, који је Софру већ олакшао за новац намењен Софриним уцењивачима. Испоставља се да је Софрин уцењивач Цветана, која је од Игњатовића желела да добије новац за Софриног непризнатог сина, Ику Разумовића.
88У Паланку стиже Рђави НожНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић9. фебруар 2020. (2020-02-09)
Јеленковић долази по Софрину Софију. Ускоро у Паланку стиже Рђави Нож, трећи брат и трећи председник Уличног синдиката, решен да се обрачуна и са Цветаном, која је последња видела двојицу његове браће, и са Софром, чију су ћерку отели. Приликом преговора са отмичарима, Отон Муха добија кобан ударац у главу.
99Акција ослобађања СофијеНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић16. фебруар 2020. (2020-02-16)
Софра одлучује да се супростави Уличном синдикату. Неочекивано, читава Паланка одлучује да стане уз свог градоначелника. Цветана преузима на себе да поведе Паланчане у акцију ослобађања Софије. Божа и Ика схватају да су изиграни за срећку од милион динара, и то од једног познаника из прошлости.
1010Софра доживљава велики ударацНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић23. фебруар 2020. (2020-02-23)
Софија је ослобођена из руку Уличног синдиката, чији чланови заувек беже из Паланке... или остају сахрањени на приватном Цветанином гробљу. Упркос томе, Софра се доживео велики ударац - Отон Муха, за кога се доказало да је "Краљ швиндлера", отворио је његов сеф и украо цело богатство Игњатовића. Јоца Брица схвата да је Софра испао из трке за градоначелника и поново се кандидује за његовог наследника. Ика и Божа схватају да је добитник срећке - у Београду.
1111Ика уништава срећкуНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић1. март 2020. (2020-03-01)

Ика и Божа налазе Катона Порцију и отимају му срећку од милион динара. То је закаснела правда за интриге и несрећу коју им је Катон у прошлости приредио. Кад се врате у Паланку, Ику и Божу дочекују као најугледније грађане.

Међу онима који од њих траже позајмицу, јесте и Софра, једва опорављен од шлога. Револтиран, Ика пред целом Паланком демонстративно уништава срећку.

Потом одлази да се суочи са доктором Настићем и његовом заробљеницом Теодором...
1212Коначни обрачунНемања Ћеранић и Мирослав ЛекићЂорђе Милосављевић8. март 2020. (2020-03-08)

Божа стиже да помогне Ики и Софији у обрачуну са доктром Настићем. Ускоро се открива и да Ика није уништио тикет који су добили од Катона Порције.

На изборима у Паланци поново побеђује Софра Игњатовић. У Паризу, четири швиндлера деле зараду.

У Београду, два стара швидлера почињу ново саучесништво...


Спољашње везе[уреди | уреди извор]