40 дана и 40 ноћи

Из Википедије, слободне енциклопедије
40 Дана и 40 Ноћи
40 days 40 night.jpg
40 дана и 40 ноћи
Режија Мајкл Леман
Главне улоге Џош Хартнет
Шенин Сосамон
Емануел Вогир
Година 2002.
Трајање 96 минута
Земља САД
Језик енглески
Веб-сајт www.miramax.com/movie/40-days-and-40-nights
IMDb веза

40 дана и 40 ноћи (енгл. 40 Days and 40 Nights) је романтична комедија из 2002. режисера Мајкла Лемана и сценаристе Роба Переза. Прича филма прати живот Мета Саливена (Џош Хартнет), који се суздржава од било каквих сексуалних односа током трајања ускршњег поста.

Радња[уреди]

Applications-multimedia.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Прича почиње катастрофалним раскидом последње везе Мета Саливана. Згодни и усамљени веб дизајнер Мет, открива да се лек за његов бол можда налази на неочекиваном месту - у посту. Момак који никада није успео ништа да заврши одлучује се на оно што ниједном мушкарцу није успело: 40 дана без секса.

У почетку, његов завет иде по плану; све се мења када сретне жену својих снова - Ерику. Сексепилна и занимљива Ерика учиниће да Мет полуди. И док већ падају опкладе да Мет неће постићи оно што је обећао, он покушава да издржи и уједно се нада да ће га Ерика разумети и сачекати 40 дана и 40 ноћи.

У Словенији је овај филм остварио својеврстан рекорд: по броју гледалаца и оствареном приходу у првој недељи приказивања достигао је "Спајдермена". По почетку приказивања, 30. маја, "40 дана и 40 ноћи" одмах је доспео на прво место по гледаности у Аустралији.

Улоге[уреди]

Глумац Улога
Џош Хартнет Мет
Шенин Сосамон Ерика
Емануел Вогир Сузи