A.N.T. farm

Из Википедије, слободне енциклопедије
Škola za talente
A.N.T.Farm.png
Žanr Tinejdžerska komedija situacije
Uloge Čajna En Maklejn
Sijera Makormik
Džejk Šort
Stefani Skot
Karlon Džeferi
Edin Minks
Država porekla  SAD
Jezik(ci) engleski
Produkcija
Dužina trajanja 22 minute
Emitovanje
Premijerno na Dizni kanal
Format slike 16:9

Škola za talente je američka komedija snimljena u San Francisku koja se emitovala na Dizni kanalu od 6. maja 2011. do 21. marta 2014. Serija je počela da se emitoje odmah nakon finalne epizode serije Ugodni život na palubi. Prva reklama se pojavila tokom filma Kisela faca.

Radnja[уреди]

Govori o devojčici Čajni, devojčici sa jedanaest godina, koja je upisana u školu talenata jer je talentovana za muziku. U toj školi upoznaje Oliv, devojčicu sa fotografskim pamćenjem i Flečera, slikarskog genija. Takođe upoznaje i starije đake željne slave, od kojih je najpoznatija Leksi i njena najbolja drugarica Pejzli. Oliv, Flečer, Čajna i Flečerov prijatelj Angus ubrzo postaju najbolji prijatelji, dok su im Leksi, Pejzli i Čajnin brat Kameron smetnja u Naprednom programu.

Likovi[уреди]

Čajna Parks[уреди]

Čajna Parks (Čajna En Maklejn) je glavna uloga. Ona je muzički genije. Svira 37 instrumenata. Jedini instrument koji ne zna da svira je triangl. Ona svaku lošu situaciju spasi pesmom. Veoma je dobar tekstopisac. Leksi Rid ne voli Čajnu jer je Čajna popularnija od nje. Njeni najbolji prijatelji su Flečer i Oliv s kojima se svaki dan druži. Čajna uvek jedina smisli kako da se izbave iz neke nevolje. Nažalost Čajna ignoriše ljubav svog druga Flečera. Inače uvek dobije neku sjajnu ideju kada svira i peva. Zaljubljenik je u sebe, ali je ipak svi vole.

Oliv Dojl[уреди]

Olivija Dafni Dojl (Sijera Makormik) poznatija kao Oliv Dojl je Čajnina najbolja drugarica. Ona ima fotografsko pamćenje i pamti sve što vidi i čuje. Obožava istoriju. Zna kineski i japanski jezik. Ima ljubimca robota Oliv se često hvali svojom lepotom. Ona voli knjige i može da pročita 50 knjiga odjednom i zapamti sve što ima u njima. Oliv ima veoma lepu plavu kosu, ali se svi žale na nju zato što je veliki filozof. Obožava Čajnu ali kao i ona i Oliv ignoriše ljubav svog druga Angusa. Veoma je lepo vaspitana i drži se gramatike ali ume da bude veoma agresivna.

Flečer Kvimbi[уреди]

Flečer Kvimbi (Džejk Šort) je umetnički genije. Ume da nacrta sve što mu pokažete ali najbolje crta Čajnu. On je u nju ludo zaljubljen, mada ga Čajna ignoriše. Flečer se i ne slaže sa Oliv ali ponekad mogi biti stvarno dobri drugovi. On i nije nešto pametan. Svakog dana moli Boga da Čajna prihvati njegovu ljubav. Veoma se moderno oblači. On je najslađi dečak u naprednom programu.

Leksi Rid[уреди]

Aleksis "Leksi" Rid (Stefani Skot) je stariji đak i Čajnin najveći neprijatelj. Ona je opsednuta lepotom i najlepša je devojka u školi. Leksi je sebična i nezahvalna. Rijetko kada kaže hvala. Ona mrzi Čajnu jer od kada je Čajna došla ona i nije tako popularna. Zato je ona mrzi. Ona ima lijep glas i lijepo peva.Uvjek voli da bude u centru pažnje. Sebe smatra najlepšom i najneodoljivijom devojjom u školi. Želi da postane princeza kada poraste. Voli samo sebe.

Kameron Parks[уреди]

Kameron Parks (Karlon Džeferi) je Čajnin stariji brat. Mnogo sarađuje sa Leksi i u nju je zaljubljen. Jedina devojka koja je bila sa njim u vezi jeste Vanesa. Njih dvoje su bili u vezi dok Vanesa nije shvatila da Kameron želi da se druži sa momcima više nego sa njom. Ljubomoran je na Čajnu zato što ona stalno dobija neke nagrade u školi, a on nikad nije dobio ni jednu.

Angus Česrnat[уреди]

Angus Čestnat (Edin Minks) je Flečerov najbolji drug.On je kompjuterski genije. Zaljubljen je u Oliv koja to ignoriše. Kad god mu prijatelji nešto zatraže on želi nešto za uzvrat. Debeo je ali njemu to ne smeta. Prilično je lenj.