Amit Ofir

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Amit Offir)
Amit Ofir
Лични подаци
Датум рођења16. jul 1978.
Место рођењаOr Yahuda, Израел

Amit Ofir (Or Yahuda 16. jul 1978) popularni je izraelski pisac, trener, preduzetnik i biznismen, javni govornik, filantropist, prezeter, illustrator i umetnik. Njegove knjige su namenjene kako mladima tako i odraslima. Njegova prva knjiga, The Beetle That Wants To Be, objavljena je u Izraelu 2000. godine i ubrzo postala bestseler. Godine 2003. knjiga je takođe objavljena na engleskom jeziku. Tokom godina, Ofir je objavio mnogo knjiga, a neke su prevedene i na više od 30 jezika.[1] Jedna od njih je i o putovanju kroz Srbiju.

Život i karijera[уреди | уреди извор]

Rođen je u Izraelu, u gradu Or Yehuda u kome je proveo detinjstvo i završio osnovno školovanje. Nakon što je zavrśio srednju školu u gradu Netanya, studirao je animaciju na Akademiji umetnosti i dizajna Bezalel u Jerusalimu. U periosu od 2000. do 2002. godine putovao je Južnom Amerikom u kojoj je radi za motel u Brazilu na ostrvu Morro de Sao Paulo.[2]

U 2018. godini sa ekipom iz izraelskih medija Ofir je boravio u Srbiji, kroz koju ih je vodio Darko Gavrilović[3] ispred Talas travel inkaming turoperatorkse agencije. Cilj posete bila je promocija turizma u Srbiji učešće u turističkom filmu kao prezertner, za izraelskog filmskog direktora Gila Lupa.[4]

Likovno i književno stvaralaštvo[уреди | уреди извор]

Osnovni princip tehnike Lako crtanje (Drawing Easily) koju je osmislio Amit Ofir.

Ofir je razvio jedinstvenu tehniku, koju je nazvao „lako crtanje” jer uz pomoć nje svaki nacrtani lik nastaje kroz pet jedostavnih koraka.[5] Tehniku je osmislio 2005. godine nakon što je nacrtao preko 500.000 crteža na kamenim oblutcima.

Ofirove književna dela, počev os prva knjiga objavljene u 2000. godini (kada je imao 21 godinu) iz oblasti umetnosti. Ona imaju za cilj ne samo da edukuju čitaoce širom sveta, kako da crtaju, već i da nauče kako da preko crtanja međusobno komuniciraju.

Ofir je takođe napisao mnoge knjige o osnaživanju timova, menadžmentu vremena, putovajima i razvijanju metoda koje pomažu milionima ljudi da žive bolje živote. Godine 2014. otvara ‘Bestseller Books Publishing House & Literary Agency’ koja se specijalizovala za objavljivanje knjiga različitih žanrova kao što su: biznis, lični razvoj, osnaživanje, obrazovnu fantastiku i kjige za decu. Za svaku knjuigu koja se objavi u njegovoj izdavačkoj kući, Ofir donira deo novca za sađenje drveća.

Njegova knjiga 24/8- Tajna mega efikasnosti kroz ostvarivanje višeg za menje vreme je 2015. objavljena u cpecijalnom izdanju sa gospodinom Eyal Nir na poljskom jeziku u izdanju kuće Wena. U knjizi, Ofir objašnjava jedan od njegovih metoda za menadžment vremena, zvanog domino efekat.

Objavljena dela na više jezika[уреди | уреди извор]

Godina Hebrajski Engleski Poljski
2000 חיפוש מחפש משמעות The Beetle that wants to be
2001 כשאני ואת מדברים באהבה
2002 סוד היחד של החיים
2003 משמעות מחפשת חיפוש
2003 לחישות
2004 בראשית'
2005 להציל נסיכה Even dragons get scared
2005 לצייר בקלות Drawing Easily
2013 חיפוש – מילים ראשונות / פירות The beetle that wants to learn – Fruit
2013 חיפוש – מילים ראשונות / ירקות The beetle that wants to learn – Vegetables
2013 חיפוש – מילים ראשונות / בגינה The beetle that wants to learn – The Garden
2013 חיפוש – מילים ראשונות / חיות בר The beetle that wants to learn – Wild Animals
2014 24/8 – איך ליצור יום נוסף בשבוע ולהיות מגה-אפקטיבי 24/8 - The Secret for being Mega-Effective by Achieving More in Less Time 24/8 BuDo-Way - droga do MEGAefektywności
2014 איך מכרתי מיליון ספרים How I sold 1 million books!
2014 לטייל בעולם ולחיות את הייעוד שלך Get out of the office and start living
2014 איך לחיות בתודעת שפע ולהשיג את כל מבוקשך בחיים
2015 חיפוש – מילים ראשונות / חג המולד The beetle that wants to learn – Christmas

Bibliografija[уреди | уреди извор]

  • Offir, Amit (2018). Serbia Journal: Travel and Write of our Beautiful World. Bestseller Books Publishing House. стр. 170. ISBN 978-1721617081. 

Izvori[уреди | уреди извор]

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]