Be Without You

С Википедије, слободне енциклопедије
Be Without You
Сингл извођача: Мери Џеј Блајџ
албум: The Breakthrough
Издатновембар, 2005.
ФорматЦД сингл, дигитално преузимање
Снимљен2005
ЖанрР&Б
Дужина4:12
ИздавачGeffen Records
ПродуцентБрајан Мајкл Кокс
Рангирање
  • #3 (САД)
  • "Be Without You" (у преводу Бити без тебе) је први званични сингл (други укупно) са седмог студијског албума Мери Џеј Блајџ, The Breakthrough (Први укупно је "MJB Da MVP"). Продуцирао га је Брајан Мајкл Кокс.

    Историја на листама[уреди | уреди извор]

    Сингл је дебитовао на 93. позицији на Billboard Hot 100 и у фебруару 2006. године доживео је максимум са трећим местом. Ово је био трећи сингл по успеху у Мериној каријери, после "Family Affair" из 2001. и "Not Gon' Cry" из 1996. године. Штавише, песма је постала најуспешније издање у историји Hot R&B/Hip-Hop Songs листе, где је провела рекордних 15 узастопних недеља на првом месту. "Be Without You" је био први на U.S. Billboard Airplay листи девет недеља, а денс ремикс за ову песму је такође био на врху америчке Hot Dance Club Play листе

    Музички спот[уреди | уреди извор]

    Музички спот је режирао Метју Ролстон, а дечка Блајџове је играо Теренс Хауард, који је номинован за Оскара. Спот је први пут пуштен 28. новембра 2005. године. Нашао се на AOL-овој листи најбољих 11 спотова на десетом месту 21. јануара 2006. године. Постоји такође и видео-запис Live At Launch Exclusive Performance доступан за преузимање од јануара 2006. године, када је спот достигао врхунац од 70. места на истој листи. Он је добио и награду "Спот године" на додели "2006 BET награда" 27. јуна 2006.

    Формати и спискови песама[уреди | уреди извор]

    ЦД

    1. Be Without You (Kendu Mix)
    2. Be Without You (Moto Blanco Remix)
    3. Be Without You (Instrumental)
    4. Be Without You (Video)

    12" винил

    1. Be Without You (Kendu Mix)
    2. Be Without You (Moto Blanco Vocal Mix)
    3. Be Without You (Moto Blanco Dub)
    4. Be Without You (Instrumental)

    Листе[уреди | уреди извор]

    Види још[уреди | уреди извор]