Counter-Strike: Global Offensive

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Counter-Strike: Global Offensive
Counter-Strike Global Offensive.jpg
Counter-Strike: Global Offensive
Developer(i)Korporacija Valv
Hidden Path Entertainment
Izdavač(i)Korporacija Valv
SerijaCounter-Strike
Endžin(i)Source Engine
PlatformePC
Mac OS
Linux
Xbox 360
Izlazak21. avgust 2012.
Žanr(ovi)FPS (First Person Shooter)
Veb-sajthttp://blog.counter-strike.net/

Counter-Strike: Global Offensive (skrać. CS:GO) je pucačina iz prvog lica razvijena od strane Hidden Path Entertainment i Korporacije Valv. To je četvrta igra u Counter-Strike serijalu. Counter-Strike: Global Offensive je pušten za Windows, Xbox 360 i PlayStation 3 u avgustu 2012.godine, a verzija za Linux je objavljena u septembru 2014 godine.[1]. Poseduje klasičan sadržaj , kao što su, stare mape sa redizajniranim teksturama, kao i potpuno nove mape, raknovi i modovi. Platforma za više igrača planirana je između Windows-a, Linux-a i PlayStation 3, ali je na kraju ograničen na Windows i Linux zbog razlika u skidanju frekfencija između sistema.

Igra[уреди | уреди извор]

Slično predhodnoj Counter-Strike igri, igrači igraju kao teroristi ili antiteroristi i moraju da završavaju zadatke, dok pokušavaju da eliminišu protivnički tim. Igrači kupuju oružje i opremu na početku svake runde sa novcem koji je dodeljen na osnovu njihovog učinka. Ispunjeni ciljevi, kao što su, postavljanje bombe ili ubijanje neprijatelja igraču donose zaradu, ali negativni postupci, kao što su, pucanje u svog igrača ili taoca će dovesti do novčane kazne. Pored toga, kada se runda završava svi igrači dobijaju neku količinu novca, s tim što igrači u pobedničkom timu dobijaju znatno više. Counter-Strike: Global Offensive je dodao novo oružije i opremu koje niste imali priliku da vidite u prethodnim verzijama, od kojih su najvažnija zapaljiva bomba za obe strane. Ovo oružije pokriva malu površinu u vatri, koja šteti svakom ko prodje kroz nju.

Vrste misija[уреди | уреди извор]

Classic Casual i Competitive:[уреди | уреди извор]

Najpopularniji mod igre Counter-Strike-a. Na početku svake runde, igrači mogu da kupe oružije i opremu od zaradjenog novca iz raznih postupaka, od pomaganja pri ubijanju do obavljanja kompletnog zadatka. Bez obzira na vrstu misije, runda se završava kada jedan tim ispuni misije, eliminiše drugi tim ili im istekne vreme. Ako vreme istekne pre nego sto se ciljevi završe, tim koji ne treba završavati ciljeve je pobednik.

Bomb Scenario:[уреди | уреди извор]

Teroristi moraju da postave C4 eksploziv na jednu od dve odredjene zone i štite, da ga antiteroristi ne deaktiviraju i spreče da eksplodira. Antiteroristički tim sprečava bombu da eksplodira ili obezbeđuje zone i onemogućava teroriste da je postave. Ako antiteroristički tim deaktivira C4 svejedno će pobediti, bez ozbira koliko terorista bude bilo živo.

Hostage Scenario:[уреди | уреди извор]

Antiteroristi moraju spasiti taoce od terorista, i da ih odvedu na bezbednu lokaciju. Teroristi moraju sprečiti taoce od bekstva. Ako terotista ili antiterorista pokuša da ubije taoce, oni ce pretrpeti tešku novčanu kaznu. Ažuriranje je kasnije promenilo način spasavanja: umesto da ih vodi, antiterorista mora u jednom trenutku da nosi jednog taoca prilikom spasavanja.

Wingman:[уреди | уреди извор]

Misija zasnovana na bomb scenariju,razlika je u tome što se igra 2 na 2 i što se radnja dešava na mapi sa jednom zonom za bombu.

Arms Race:[уреди | уреди извор]

Ovaj mod igrice zasnovan je na tome, da svaki igrač bude nagradjen za svaka 2 ubistva sa novim oružijem, ili svaki prvi, ako ubiju vođu neprijatelja. Prvi igrač dobija zlatni nož, kao finalno oružije i on dobija partiju.

Demolition:[уреди | уреди извор]

Zasnovano na tome da je uklonjena opcija kupovine oružija i opreme. Umesto kupovine, igrači se nagrađuju oružjem, kada on ubije barem jednog protivničkog igrača. Svakim novim ubistvom dobija se sledeće oružije u unapred određenom skupu oružija.

Deathmatch[уреди | уреди извор]

Režim koji se sastoji od desetominutne partije sa slučajnim rađanjem igrača na mapi. Igrači moraju da dobiju najviše bodova od ubistva različitim oružijem ili istim oružijem.

Guardian:[уреди | уреди извор]

Dva igrača brane bombsite od botova i imaju određenu misiju (npr. Ubiti 10 igrača sa USP-Som) ,ukoliko oba igrača umru ili ukoliko teroristi postave bombu meč je izgubljen,dok se pobeda ostvaruje obavljanjem misije.

Razvoj[уреди | уреди извор]

Global Offensive je realizovana kao modifikacija Counter-Strike:Source-a na Xbox Live Arkadama od strane Hidden Path Entertainment. Tokom razvoja, Valve je video priliku da se mogu okrenuti u punom luku i proširiti Counter-Strike igru. Global Offensive počeo je razvoj u Martu 2010.god. i bio otkriven javnosti 12. Augusta 2011. godine.

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Opis CS:GO-a”. http://www.itnetwork.rs/. Архивирано из оригинала на датум 24. 10. 2016. Приступљено 27. 12. 2016.  Спољашња веза у |work= (помоћ)

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]