Dark Passion Play

С Википедије, слободне енциклопедије
Dark Passion Play
Студијски албум: Nightwish
ИздатСептембар 2007.
Жанрсимфонијски пауер метал
Трајање75:43
ИздавачNuclear Blast, Spinefarm, Roadrunner
ПродуцентTuomas Holopainen, Co-Produced by Tero Kinnunen, Mikko Karmila
Дискографија
Once
(2004)
Dark Passion Play
(2007)

Dark Passion Play је шести по реду студијски албум симфонијског метал бенда Nightwish. Изашао је 26. септембра 2007у Финској, 28. септембра 2007у Европи и 2. октобра 2007у Сјадињеним Државама. То је први албум са новом певачцоми бенда, Анет Олзон, и први албум у коме не учествује Тарја Турунен. На њему се налази 14 песама.

Списак песама[уреди | уреди извор]

 1. The Poet and the Pendulum
 2. Bye Bye Beautiful
 3. Amaranth
 4. Cadence of Her Last Breath
 5. Master Passion Greed
 6. Eva
 7. Sahara
 8. Whoever Brings the Night
 9. For the Heart I Once Had
 10. The Islander
 11. Last of the Wilds
 12. 7 Days to the Wolves
 13. Meadows of Heaven
 14. Escapist

О албуму[уреди | уреди извор]

Процес израде албума је почео снимањем бубњева, затим гитаре, бас-гитаре и демо снимком клавијатура. Оркестарске и хорске деонице су снимљене у студију Еби Роуд. Након овога су снимљени финални снимци клавијатура и вокала

Да би пронашли замену за Тарју Турунен, група је током 2006. и почетком 2007. организовала отворену аудицију за нову певачицу на коју је свако могао да се пријави и стигло је око 2.000 демо снимака. 24. маја 2007. објављено је да је за нову певачицу изабрана Швеђанка Анет Олзон (Anette Olzon).

Песма „Eva“ је у фебруару 2007. представљена као први сингл са новог албума; део песме је био доступан за веб-сајту групе уз семплове још три песме са предстојећег албума: „7 Days to the Wolves“, „Master Passion Greed“, и „Amaranth“. Било је предвиђено да сигнл буде објављен 30. маја, али је због проблема на британском веб-сајту за преузимање музике, сингл објављен 25. маја. Група је објавила да ће сав приход од преузимања сингла у Европи уплатити у хуманитарне сврхе.

Nightwish је 13. јуна објавио да ће наслов новог албума бити Dark Passion Play и представила омот новог диска на свом веб-сајту, као и име и омот новог сингла „Amaranth“. Овај сингл је објављен у Финској 22. августа и стекао златни статус за мање од два дана. „Amaranth“ је био и први сингл објављен на CD-у, пошто се „Eva“ могла преузети само са интернета.

Чланови бенда[уреди | уреди извор]