Dejan Vuksanović

Foto arhiva: MUP Republike Srbije

Dejan Vuksanović je srpski kontrovezni biznismen. Rodjen je u Crnoj Gori na Cetinju,odrastao u Herceg Novom,malom mestu Kumbor. Bio je vrhunski sportista,u ranoj mladosti se bavio košarkom da bi ubrzo prešao na drugi sport,vaterpolo. Vaterpolom se bavio profesionalno.

Kao mlad momak se preselio u Beograd gde je započeo studije na fakultetu za Diplomatiju i Bezbednost. Diplomirani je politikolog za diplomatiju i bezbednost.

Poznat je po mnogo političkih,bezbednosnih i kontroveznih kontakata u Srbiji i Crnoj Gori,regionu i Evropi.

Nekoliko godina je bio šef obezbedjenja i lični telohranitelj Nenada Djordjevica bogatog i nekada najimućnijeg Srbina. Vuksanović je uživao pažnju i podršku nekadašnjeg i poslednjeg šefa državne bezbednosti Srbije Andreja Savića i bivšeg generala Branka Krge. Sa Savićem i Krgom je po svemu sudeći došao preko Djordjevića.

Učestvovao je u mnogim mafijaškim obračunima. Sumnjičen je za više ubistava,nikada osudjen. Za nekoliko pokušaja ubistava i ranjavanja je osudjen visegodišnjim zatvorskim kaznama.

Uknjiženo mu je preko 170 uličnih tuča,remećenja javnog reda i mira i izazivanja opštih opasnosti. Za preko 85 krivičnih i prekšajnih dela je oslobodjen ili mu je odbačeno,zastarelo.