Demonoid

Из Википедије, слободне енциклопедије
Demonoid
Demonoid.png
Веб-адреса https://www.demonoid.pw
Тип
BitTorrent traker
Регистрација Da
Доступан на Engleski
Власник Deimos
Творац Deimos (Aktivan)
Покренут 21 April, 2003
Приход Donacije, Baneri, Reklame
Тренутни статус Isključen

Demonoid je popularan BitTorrent traker i web sajt koji obuhvata diskusije vezane za deljenje fajlova i indeks za pretragu. Osnovan je od strane jedne osobe koja je poznata pod imenom "Deimos". Demonoid.pw je u decembru 2017. bio na 3.859-om mestu najpopularnijih sajtova, prema statistikama kompanije Alexa. Demonoid je trenutno jedan od vodećih torrent sajtova koji sadrži preko 840.000 torent fajlova postavljenih od strane korisnika Demonoid sajta. Torent fajlovi su razvrstani po kategorijama i pored ostalog nalaze se i jezici poput srpskog, bosanskog, hrvatskog, itd.

Istorija[уреди]

30. novembra 2014, Demonoid je promenio svoj domen sa .me na .pw koji je trenutna adresa domene.

Demonoid je 2. decembra 2010. godine promenio svoj domen sa .com na adresu .me kako bi izbegao sankcionisanje Američke vlade.

27. aprila 2012. godine, Demonoid je promenio svoj domen na .ph TLD i otvorio otvorenu beta verziju novog sajta na Demonoid.me.

Demonoid se 15. juna 2012. vratio na svoj prethodni .me domen, ali se vratio na .ph domen nedelju dana kasnije.

Registracija[уреди]

U prošlosti registracija je otvorena s vremena na vreme i to na veoma kratak period. Ukoliko neko dobije Invitation Code može se registrovati u bilo kom trenutku. Danas, u 2017-oj godini, Demonoid je više otvorenog tipa i registracije su skoro uvek otvorene.

Promena domena[уреди]

Početkom 2011. godine Demonoid je promenio svoj domen na .me adresu kako bi izbegao MPAA ili RIAA.[1] U julu 2011. godine Demonoid.me je postao najpopularniji .me vebsajt.[2]

Reference[уреди]