Дизни канал

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Diznijev kanal)
Jump to navigation Jump to search
Дизни канал
Земља САД
Оснивач Компанија Волт Дизни
Веб-сајт http://www.disneychannel.com/

Дизни канал је амерички телевизијски канал у власништву телевизијске групе Дизни-Еј-Би-Си, јединице Дизнијева медијска мрежа компаније Волт Дизни. Намењен је првенствено деци узраста од две до четрнаест година, али га гледају и старији обожаваоци. Програм се састоји од оригиналних телевизијских серија, биоскопских и оригиналних ТВ филмова и селекције програма других канала. Канал је доступан широм света. Дизни канал обухвата Дизни XD, Дизни џуниор, Disney Cinemagic, Hungama TV i Radio Disney.

Августа 2013, Дизни канал је био доступан у око 98.142.000 телевизијских домаћинстава (85,94% кабловских, сателитских и телко корисника) у Сједињеним Државама.[1]

Српска верзија канала користи паневропски извор који се емитује 24 сата дневно, српска верзија се такође користи и у Црној Гори, Босни и Херцеговини и БЈР Македонији. Игране серије и филмови су титловани, док се цртане серије емитују без титла. У Србији је доступан и "Disney On Demand" који омогућава бесплатно гледање серија и филмова који су се раније приказивали на каналу.

Референце[уреди]

  1. ^ Seidman, Robert (23. 8. 2013). „List of How Many Homes Each Cable Networks Is In - Cable Network Coverage Estimates As Of August 2013”. TV by the Numbers. Zap2it. Приступљено 25. 8. 2013. 

Спољашње везе[уреди]