Durarara!!

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Durarara!! (јап. デュラララ!!) је јапански аниме. Има 24 епизоде и два специјала. Овај аниме се, у продукцији Аниплекса, правио од 7. јануара до 24. јуна 2010. године. Главни редитељ је Омори Такахиро (редитељ анимеа Бакано!, Девојка из пакла (јап. Jigoku Shoujo), Љубавни ветар (јап. Koi Kaze) и других). Жанрови су акција, шонен и натприродно. Трајање епизоде је 24 минута, а има ознаку Р - 17+.

Према МАЛ-у, налази се на 34. месту ранг листе најбољих анимеа. Рађен је по истоименој новели, која је почела да излази у априлу 2004. године.

Прича се одвија око тинејџера по имену Рјугамине Микадо, који се доселио у Икебукуро и тамо срео пријатеља, Киду Масаомија. Масаоми му говори како се у Икебукуру дешавају чудне ствари, и да се основала група по имену Доларси, што је Микаду занимљиво, јер воли необичан живот и покушава да побегне из свакодневнице.

Микадо упознаје Анри Сонохару која иде с њим у одељење, Селти Стурлусон - тзв. Црног Јахача, која је у потрази за својом главом, Шинру Кишитанија - доктора који покушава да јој помогне, Изају Орихару - који сам себе назива „сакупљачем информација“, Шизуа Хеивађиму - најјачег човека у Икебукуру, као и друштванце од четворо отаку-а, које предводи Кјоухеи Кадота, кога називају и „Дотачин“.

У једној од епизода, такође се појављују Исак и Мирија из анимеа Бакано. Прву уводну шпицу, Uragiri no Yuuyake (裏切りの夕焼け; Sunset of Betrayal) изводи група Theatre Brook, а изводну, Trust Me, изводи Јуја Мацушита. После дванаесте епизоде, уводну шпицу Complication (コンプリケイション) изводи група ROOKiEZ is PUNK'D, а изводну, Butterfly, изводи група ON/OFF.


Спољашње везе[уреди]