Hedonism (Just Because You Feel Good)

С Википедије, слободне енциклопедије
Hedonism (Just Because You Feel Good)
Сингл извођача: Skunk Anansie
албум: Stoosh
Издат15. јануар 1997.
ФорматЦД, касета
Снимљен1996.
Жанралтернативни рок
Дужина3:27
ИздавачOne Little Indian
ТекстописацСкин
Ричард Луис
Мартин Кент
ПродуцентГарт Ричардсон
Skunk Anansie
Синглови Skunk Anansie
Twisted (Everyday Hurts)

Hedonism (Just Because You Feel Good)

Brazen (Weep)

Hedonism (Just Because You Feel Good) песма је британског рок бенда Skunk Anansie. Објављена је у јануару 1997. године, као сингл са њиховог другог студијског албума, Stoosh. Песма је достигла на 13. место рекордне листе UK Singles Chart[1] и сертификована је сребрном наградом у фебруару 2019. за продају у преко 200.000 примерака. Сингл је такође достигао на листу десет најбољих хитова у Холандији, Норвешкој и Швајцарској.

На Исланду песма је достигла на прво место. Ово се сматра једном од најпознатијих песама Skunk Anansie и чест избор песме за извођење на њиховим концертима. Скин је извела песму самостално на многим својим свиркама.

Музички видео[уреди | уреди извор]

Спот је режирао Томас Кригер, који је такође режирао и њихов сингл Brazen (Weep). Видео приказује бенд како наступа у стану, где се касније појевљује неклико необичних људи. Видео садржи рачунарски-генерисане снимке лица неких људи у споту, како би се дубље изразиле њихове емоције. Спот је такође изазвао мању полемику због контроверзне сцене у којој се две женске особе љубе језиком.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Official Singles Chart Top 100”. Official Charts Company. Приступљено 19. 8. 2020. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]