Džesi (TV serija)

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Jessie)
Džesi
Jessie Cast.jpg
Žanr Tinejdžerski sitkom
Uloge Debi Rajen, Pejton List, Kameron Bojs, Karar Brar, Skaj Džekson, Kevin Čamberlin
Muzička tema "Hey Jessie"
Država porekla Sjedinjene Američke Države
Jezik(ci) Engleski
Produkcija
Dužina trajanja 23 minute
Emitovanje
Premijerno na Dizni kanal

Džesi (eng. Jessie) je američka komedija koja je počela sa snimanjem 30. septembra 2011. i završila se 16. oktobra 2015., snimljena u Njujorku koja se emitovala na Dizni kanalu.[1][2]

Opis serije[уреди]

Džesi je devojka koja prati svoje snove i koja je zbog toga iz Teksasa došla u Njujork. Tu počinju zapleti, jer ona postaje dadilja deci bračnog para Ros. Oni, zapravo, imaju samo jedno dete-Emu, ali kasnije usvajaju Luka, Ravija i Zuri. U njihovom stanu imaju i batlera Bertmena, koji ne podnosi malu, nevaljalu decu. Luka ništa ne zanima sem njegove lude zaljubljenosti prema Džesi. Ravi ima svog guštera, gospođu Kipling, oko koje se trudi i koju mnogo voli. Ema je zainteresovana za modu. Njoj najveći blam predstavlja da nešto obuče dva puta. Zuri je mala i ništa je ne zanima. Džesi postaje u vezi sa čuvarom zgrade u kojoj žive, Tonijem. Imaju svakakve dogodovštine koje su oni doživljavali i na kraju raskinuli zbog njih.

Likovi[уреди]

Džesi[уреди]

Džesika "Džesi" Preskot (Debi Rajen) je glavna uloga. Džesi je odrasla u vojnoj bazi kod strogog oca. Zahvaljujući njenom strogom ocu Džesi je odrasla u lijepu, pametnu, duhovitu i muzički nadarenu djevojku. Posao dadilje je dobila tako što je došla u Njujork da ostvari svoje snove tj. da postane glumica. Tamo je srela djevojčicu Zuri, koja ju ubjeđuje da joj treba dadilja. Džesi je pristala kada je saznala da su to djeca supermodela Kristine Ros i režisera Morgana Ros.

Ema[уреди]

Ema Ros (Pejton List) je najstarije djete porodice Ros. Ona obožava modu.Ona nije usvojena, ona je u seriji biolosko dete Kristine i Morgana Ross.

Luk[уреди]

Luk Ros (Kameron Bojs) je Emin brat. On je usvojen iz Kriptona. Luk je zaljubljen u Džesi koja to ignoriše.

Ravi[уреди]

Ravi K. Ros (Karar Brar) je Lukov, Emin i Zurin brat iz Indije. Ravi ima ljubimca guštera, Gospodju Kipling.

Zuri[уреди]

Zuri Zenobia Ros (Skaj Džekson) je najmlađe djete Ros porodice. Ona je usvojena iz Ugande. Veoma je maštovita.

Bertram[уреди]

Bertram (Kevin Čamberlin) je lenji batler porodice Ros. On najviše voli da lenčari.

Pored ovih likova ima još mnogo sporednih.

Reference[уреди]

  1. Ross, Robyn (10. 8. 2011). „Exclusive: Debby Ryan's Disney Series Jessie Gets a Premiere Date”. TV Guide. Приступљено 10. 8. 2011. 
  2. Rose, Lacey (15. 3. 2011). „'Suite Life's' Debby Ryan Gets Her Own Disney Channel Series”. The Hollywood Reporter. Приступљено 7. 4. 2011. 

Spoljašnje veze[уреди]