Jovana Miljanović

С Википедије, слободне енциклопедије
Jovana Miljanović
JovanaM11 16 91.jpg
Datum rođenja(1990-01-21)21. januar 1990.(33 god.)
Mesto rođenjaBeograd
 SFRJ, danas  Srbija

Jovana Miljanović (Beograd, 1990) srpska je preduzetnica.

Život i obrazovanje[уреди | уреди извор]

Rođena je 21. januara 1990. godine i odrasla u Beogradu. Završila je OŠ „Jovan Dučić” kao vukovac, zatim Devetu beogradsku gimnaziju i nakon druge godine Fakulteta organizacionih nauka dobila je punu stipendiju (UGRAD) da studije nastavi na Montclair State University Biznis školi. Tokom studija paralelno je radila prakse za američke kompanije VEVO i Estro Communications iz oblasti marketinga i prodaje. Nakon povratka u Beograd završila je osnovne studje iz komunikologije na Fakultetu za medije i komunikacije i master iz ekonomije na Fakultetu za menadžment.[1]

Trenutno sa suprugom živi i radi u Beogradu.

Profesionalna karijera[уреди | уреди извор]

Nakon studija u Americi posao je vodio na Kipar, London, Dubai i Abu Dabi. Blog je započela 2011. godine da podeli svoje iskustvo dobijanja pune stipendije i studija u Americi, znanje iz oblasti marketinga i prodaje i ljubav prema putovanjima.[2] Putem bloga sarađuje sa turističkim organizacijama i nacionalnim avio kompanijama Tajlanda, Crne Gore, Austrije, Islanda, Izraela, Abu Dabija i Dubaija i putuje besplatno po svetu prenoseći priče sa tih putovanja na svom tadašnjem blogu. Osvojila je Austrian Airlines Global Blogger Challenge, Wow Air Iceland Challenge i Thai Air Global challenge.

Od 2016. godine osniva radionicu Od Hobija do posla za žene iz Ex Yu regiona koje žele da svoj hobi pretvore u posao koju držala do juna 2019. godine kada lansira onlajn kurs i digitalnu knjigu Biznis po tvojoj meri koji pomažu ženama da kreiraju vremensku i finansijsku slobodu kakvu zaslužuju. U 2020. godini kreira membership program Život po tvojoj meri gde sa preko 300 žena radi na ključnim veštinama koje su neophodne za uspešno kreiranje života i biznisa po svojoj meri. Radionicu Od hobija do posla držala je u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, Zagrebu, Skoplju, Sarajevu i Njujorku za preko 1000 žena uživo, a onlajn kurs trenutno broji 700 polaznica.

U aprilu 2013. godine dobija nagradu grada Beograda za pomoć u organizaciji događaja ŠUND (šta umetnost nudi društvu). U novembru 2015. godine predstavlja Srbiju na Telenor Youth Forumu u Oslu.[3] Od 2016. godine radi kao govornik na konferencijama u Ex Yu regionu: E turizam, Cosmo Millenials Forum, Freelance fest, Career Boster Osijek, Blogomanija Maribor, Conventa Slovenija, NetWork Podgorica, Net Nomadi, Finiz i paralelno uređuje lifestyle rubrike u srpskom izdanju magazina Cosmopolitan. Izabrana je za Coca Cola Blogger Network Adria blogera i ambasadora Spark.Me konferncije u Crnoj Gori.

Izvori[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Jovana Miljanović”. Časopis InterFON. Архивирано из оригинала на датум 27. 02. 2021. Приступљено 2. 3. 2021. 
  2. ^ „Jedna od naših najuspešnijih blogerki otkriva BEZ DLAKE NA JEZIKU: Evo kako preko bloga možete DOBRO DA ZARADITE”. Žena. Приступљено 2. 3. 2021. 
  3. ^ „Jovana Miljanović i Miloš Kostić - učesnici Telenorovog Foruma mladih u Norveškoj”. Telenor. Приступљено 2. 3. 2021. [мртва веза]

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]