La Fantana

Из Википедије, слободне енциклопедије
La Fantana
Tip Privatna kompanija
Industrija Proizvodnja osvežavajućih pića, mineralne vode i ostale flaširane vode
Osnovana 2004 (2004)
Sedište Beograd, Srbija
Ključni ljudi Dejan Antić, Generalni direktor
Adrian Sarghi, finansijski direktor
Nenad Jankovski, direktor prodaje
Slobodan Antić, direktor logistike
Bogdan Boieru, direktor proizvodnje
Proizvod(i) Voda
Prirodna negazirana mineralna voda
Water cooler uređaji
Uređaji za filtriranje vode
Zaposlenih 200
Vebsajt www.lafantana.rs

La Fantana je uslužna kompanija u oblasti distribucije vode pomoću aparata za hlađenje. Proizvodnju i flaširanje vode La Fantana obavlja u sopstvenoj fabrici koja se nalazi u Mitrovom Polju, blizu Aleksandrovca Župskog, gde se prirodna, negazirana mineralna voda puni u polikarbonatne, povratne boce od 11 i 19 litara. La Fantana je član Evropskog udruženja za aparate za hlađenje vode (engl. Watercoolers Europe).

Istorijat kompanije[уреди]

Kompaniju La Fantana osnovao je švedski investicioni fond Oresa Ventures[1] u maju 2004. godine. U početnoj fazi svog postojanja na srpskom tržištu, La Fantana je svoje usluge nudila kompanijama koje posluju na teritoriji Beograda. U novembru 2006. godine, otvorena je La Fantana fabrika za flaširanje vode u Mitrovom polju.[2]

Godine 2007. Innova Capital, jedan od vodećih investicionih fondova u Centralnoj Evropi, postaje novi većinski vlasnik La Fantane.[3]

La Fantana fabrika[уреди]

La Fantana fabrika vode se nalazi u mestu Mitrovo Polje, smeštenom u neposrednoj blizini Aleksandrovca Župskog. Mitrovo Polje pripada kopaoničkom basenu i nalazi se na obroncima planine Željin, u delu gornjeg toka reke Rasine. La Fantana fabrika vode počela je sa radom početkom novembra 2006. godine. Ukupna površina kompleksa fabrike iznosi 8064 m2, dok se pod objektima nalazi 1991 m2.

Kontrola kvaliteta i sertifikati[уреди]

Sanitarnu saglasnost za objekat za flaširanje La Fantana prirodne negazirane mineralne vode izdala je Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja i zaštite životne okoline 12. septembra 2006. godine, pod brojem 530-2560/2006-04. Sertifikat o kvalitetu i higijenskoj ispravnosti La Fantana prirodne negazirane mineralne vode izdao je Zavod za javno zdravlje Kruševac pod brojem M94-06, od 08. januara 2007. godine. Kompanija La Fantana poseduje HACCP sertifikat za sisteme bezbednosti hrane koji je 3. marta 2009. godine pod brojem SK09/0526, izdala vodeća sertifikaciona kuća SGS.

Reference[уреди]

Spoljašnje veze[уреди]