Пређи на садржај

M-banking

С Википедије, слободне енциклопедије

M-banking predstavlja svaku transakciju novčane vrednosti koja je realizovana preko mobilne telekomunikacione mreže i čini sastavni deo e-commerce transakcija. Postoji mnogo finansijskih mogućnosti za banke u oblasti mobilnog poslovanja. Mobilno bankarstvo je novi kanal za usluge koje banke nude i platforma za sve nove personalizovane usluge bazirane na informacijama u realnom vremenu koje stvaraju veću lojalnost i zadovoljstvo komitenata.

Istorija M-bankinga

[уреди | уреди извор]

Početkom 1998. godine nastala je verzija WAP 1.0, a nešto kasnije i druge verzije dok je danas u upotrebi standard WPA 2.0[тражи се извор] čijom primenom je omogućeno da se putem mobilnog telefona mogu otvarati zahtevnije Internet stranice ne samo u WML kodu nego i u XHTML[1] kodu. Prvi pokušaji mobilnog plaćanja obuhvatili su standardne bankarske kreditne i debitne kartice u integraciji sa mobilnom telefonom. Korisnici su pomoću telefona i interneta naručivali proizvode, preko svog mobilnog telefona primali su SMS poruku o uspešnoj narudžbini a zatim su kompletirali transakciju tako što su ubacivali karticu u čitač i unosili šifru.

Zbog svojih velikih potencijala, mobilna telefonija je vrlo brzo uočena kao tehnologija koja može značajno doprineti popularnosti i razvoju interneta. iz tih razloga tehnologija mobilnog i bežičnog pristupa Interneta izaziva sve veću pažnju, kako kod stručnjaka koji su uključeni u njen razvoj, tako i kod korisnika. Iako između ove dve tehnologije postoje velike razlike, mnogi u njihovoj integraciji vide velike perspektive za dalji razvoj kako interneta, tako i mobilnog poslovanja. Razlike između ove dve tehnologije je moguće premostiti samo preko odgovarajućih standarda. Takav jedan standard je osmišljen 1997. godine od strane vodećihkompanija u mobilnoj tehnologiji (Ericsson, Motorola, Nokia[тражи се извор]) pod nazivom WPA.

Sigurnost je jedan od najvažnijih zahteva mobilnog bankarstva, ako ne i najvažniji. Efikasan, za sad standardni način zaštite podataka na internetu je primena tehnije javnih ključeva PKI, u osnovi obuhvata privatni i javni ključ koji između sebe dele učesnici u komunikaciji. Treći element, digitalni sertifikat, je potpisan od treće strane koja je autorizovana za izdavanje sertifikata.

  1. Mobilnost- Potpuna nezavisnost o lokaciji. Transakcije je moguće obavljati s bilo kog mesta u svetu.
  2. Vreme- Bez obzira na doba dana, 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 u godini bankarske usluge su dostupnje.
  3. Ušteda- Transakcije napravljene mBankingom su 4 do 5 puta jeftinije nego iste u poslovnici banke. Plaćanje računa moguće je obaviti u roku od samo nekolikominuta, stoga nema potrebe za odlaskom u banku sto još više štedivreme i novac.
  4. Sigurnost- Rad s mBanking aplikacijom zaštićen je vrhunskom enkripcijom, što pruža istovetnu sigurnost kao i prilikom korišćenja NetBanking servisa.
  5. Kontrola- U svakom trenutku moguće je ostvariti uvid u sve trenutno učinjene uplate i isplate po svim računima u banci.
  6. Jednostavnost- Korišćenjem predloženih opcija moguće je platiti račun u svega tri klika.
  1. ^ „Veb sajt XHTML”. Архивирано из оригинала 15. 05. 2015. г. Приступљено 15. 05. 2015. 

Spoljašnje veze

[уреди | уреди извор]