Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija

Из Википедије, слободне енциклопедије

Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija (engl. My Little Pony: Friendship is Magic) je animirani crtani film za više uzrasta u trenutno 5 sezona, u kome jedan od glavnih likova, Tvajlajt Sparkl (енгл. Twilight Sparkle), saznaje da učenje i knjige nisu nimalo važnije od njenih novostečenih prijateljica. Princeza Selestija joj je naglasila da u Ponivilu pronađe prijatelje, jer je pretpostavila njenu sudbinu. Postoje dve sinhronizacije na srpski jezik. Prvu sinhronizaciju uradio je studio Studio za kanal Minimax i drugu studio Loudworks za kanal Mini. Kanal Minimax završio je emitovanje četvrte sezone, dok je kanal Mini završio emitovanje druge sezone.

Likovi[уреди]

Glavni likovi[уреди]

Tvajlajt Sparkl[уреди]

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Mariana Aranđelović (dijalozi i songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Loudworks: Milena Moravčević (dijalozi i songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Friends and Dreams: Mina Lazarević (dijalozi i songovi)

Tvajlajt Sparkl (енгл. Twilight Sparkle) je Alikorn, jednorog do kraja treće sezone. Njeno slatko obeležje je šestougaona zvezda sa pet manjih zvezda oko nje. Glavni je lik ove crtane serije. Mlađa je sestra Šajning Armora. Njen mentor do kraja treće sezone bila je princeza Selestija. Njoj je vrlo često slala pisma o tome šta je važno naučila o prijateljstvu. Kao princeza prijateljstva, ona predstavlja element čarolije i njen cilj je da širi prijateljstvo širom Ekvestrije. Na početku serije, princeza Selestija je šalje u Ponivil kako bi naučila šta je prijateljstvo i koliko je ono važno.

Reriti[уреди]

Glasovi u sinhronizaciji studia Studio: Snežana Nešković (sezone 1-2, 4) (dijalozi i songovi), Milena Živanović (sezona 3) (dijalozi i songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Loudworks: Dragana Milošević (dijalozi), Ana Milenković (songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Friends and Dreams: Nataša Balog (dijalozi i songovi)

Reriti (енгл. Rarity) je jednorog. Njeno slatko obeležje su tri svetlo plava dijamanta. Jedna je od glavnih likova u ovoj crtanoj seriji. Njena mlađa sestra je Sviti Bel. Veoma je stilizovana i lepa, nosi šminku i lažne trepavice, takođe obožava modu i dizajn. Za sebe je ona dama, a ne poni. Njena persijska mačka zove se Opalesens. Talentovani je dizajner haljina, i njen specijalni talenat je nalaženje dragulja njenim rogom, što i predstavlja njeno slatko obeležje, a to je otkriveno u epizodi The Cutie Mark Chronicles (Beleške tragača za slatkim obeležjem / Istorija slatkih belega).

Flateršaj[уреди]

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Jelena Jovičić (dijalozi i songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Loudworks: Aleksandra Tomić (dijalozi), Jelena Petrović (songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Friends and Dreams: ? (dijalozi), Mina Lazarević (songovi)

Flateršaj (енгл. Fluttershy) je pegaz. Njeno slatko obeležje su tri leptira. Jedna je od glavnih likova u ovoj crtanoj seriji. Flateršaj voli i brine o životinjama i brine o prijateljima ako su u opasnosti. Iako je pegaz, voli da ostane na zemlji, živi u kolibi blizu Slobodne šume umesto u gradu na nebu Klauzdejlu sa ostalim pegazima. Ima ljubimca zeku koji se zove Anđeo (Negde i Anđela). Kao fili (ždrebe) bila je slaba i kada je pala sa oblaka grupa leptira je spaila. Naučila je da treba komunicirati sa životinjama i tako dobila svoje slatko obeležje.

Rejnbou Deš[уреди]

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Aleksandra Širkić (dijalozi i songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Loudworks: Jelena Petrović (dijalozi), Ana Milenković (songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Friends and Dreams: ? (dijalozi), Mina Lazarević (songovi)

Rejnbou Deš (енгл. Rainbow Dash) je pegaz. Njeno slatko obeležje je oblak sa crvenom, plavom i žutom munjom. Jedna je od glavnih likova u ovoj crtanoj seriji. Hrabra je, ali ima i po nekoliko skrivenih strahova. Pre nego što joj je Tvajlajt Sparkl pokazala čari čitanja, govorila je da je čitanje za jajoglave. Dering Du serija knjiga joj je omiljena. Njen životni san je da se pridruži Vonderboltima (Čudesnim konjima / Konjima). Njeno slatko obeležje je dobila kada je još kao mali fili (malo ždrebe) izvela sonični dugobum (supersoničnu dugu).

Pinki Paj[уреди]

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Jelena Jovičić (dijalozi i songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Loudworks: Milena Moravčević (dijalozi i songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Friends and Dreams: ? (dijalozi), ? (songovi)

Pinki Paj (енгл. Pinkie Pie) je zemaljski poni. Njeno slatko obeležje su tri balona. Jedna je od glavnih likova u ovoj crtanoj seriji. Njena sestra se zove Mod, i potpuna je suprotnost od Pinki. Pinki je pekar i poslastičar u slatkom uglu, dobar poznavalac i izjedač slatkiša i profesionalni spremač zabava. Hiperaktivna je i previše luckasta. Njeno slatko obeležje je dobila kada je napravila svoju prvu žurku i razveselila celu svoju porodicu na farmi Pajovih.

Epldžek[уреди]

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Aleksandra Širkić (dijalozi i songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Loudworks: Jelena Petrović (dijalozi), Ana Milenković (songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Friends and Dreams: Nataša Balog (dijalozi i songovi)

Epldžek (енгл. Applejack) je zemaljski poni. Njeno slatko obeležje su tri jabuke. Jedna je od glavnih likova u ovoj crtanoj seriji. Veoma je iskrena i vredna. Dolazi iz velike porodice Epl. Radi u Slatkom jabukovom voćnjaku (Slatki jabučki vrt, farma Eplovih). Slatko obeležje je dobila kada je otkrila da treba da se vrati svojoj kući iz velikog grada Mejnheten svojoj porodici.

Spajk[уреди]

Glasovi u sinhronizaciji studia Studio: Snežana Nešković (sezone 1-2, 4), Milena Živanović (dijalozi i songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Loudworks: Dragana Milošević
Glas u sinhronizaciji studia Friends and Dreams: Snežana Nešković (dijlozi i songovi)
  • Spajk (енгл. Spike) - je prijatelj i šegrt Tvajlajt Sparkl. On je zmaj koji priča i pomaže Tvajlajt u raznim eksperimentima i čarobnim poduhvatima.

Ostali glavni likovi[уреди]

Princeza Selestija[уреди]

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Jelena Jovičić (dijalozi i songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Loudworks: Milica Čalija
Glas(ovi) u sinhronizaciji studia Friends and Dreams: ? (barem dijalozi)
  • Princeza Selestija (енгл. Princess Celestia). - Ona vlada čitavom Ekvestrijom uz pomoć svoje mlađe sestre Lune. Ona upravlja Mesecom, a Selestija podiže Sunce.

Princeza Luna[уреди]

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Snežana Nešković (sezone 1-2, 4) (dijalozi i songovi), Milena Živanović (sezona 3)
Glas u sinhronizaciji studia Loudworks: Jelena Petrović
Glas u sinhronizaciji studia Friends and Dreams: Snežana Nešković
  • Princeza Luna (енгл. Princess Luna/Nightmare Moon). - se transformisala u Najtmer Mun zbog pohlepe da bude jedna jedina princeza i vladarka Ekvestrije. Nakon pobede od strane šest drugarica, vraća se u dobrodušnu princezu Lunu i vladarku lepih snova i noći.Postala je Nightmare Moon kada ju je kraj Sombra začarao i dao joj moć da bude zla.

Ostali glavni, manje bitni likovi[уреди]

  • Big Mek (енгл. Big Mac) - Stariji brat Epldžek i Epl Blum. Skoro svaki njegov odgovor je da (jep) ili ne. (noup)
  • Sviti Bel (енгл. Sweetie Belle) - Reritina mlađa sestra. Član Krusejdersa za slatkim obeležjima (Tragača, brodolomnika).
  • Epl Blum (енгл. Apple Bloom) - Mlađa sestra Epldžek i Big Meka. Član Krusejdersa za slatkim obeležjima (Tragača, brodolomnika).
  • Skutalu (енгл. Scootaloo) - Član Krusejdersa za slatkim obeležjima (Tragača, brodolomnika).Reinbou Deš ju je usvojila pa su sada sestre.

Spoljašnje veze[уреди]