Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija

Из Википедије, слободне енциклопедије

Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija (eng. My Little Pony: Friendship is Magic) je animirani crtani film za više uzrasta u trenutno 4 sezone, u kome jedan od glavnih likova, Tvajlajt Sparkl (енг. Twilight Sparkle), saznaje da učenje i knjige nisu nimalo važnije od njenih novostečenih prijateljica. Princeza Selestija joj je naglasila da u Ponivilu pronađe prijatelje, jer je pretpostavila njenu sudbinu. Postoje dve sinhronizacije na srpski jezik. Prvu sinhronizaciju uradio je studio Studio za kanal Minimax i drugu studio Loudworks za kanal Mini. Kanal Minimax završio je emitovanje četvrte sezone, dok je kanal Mini završio emitovanje druge sezone.

Likovi

Glavni likovi

Tvajlajt Sparkl

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Mariana Aranđelović (dijalozi i songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Loudworks: Milena Moravčević (dijalozi i songovi)

Tvajlajt Sparkl (енг. Twilight Sparkle) je Alikorn, jednorog do kraja treće sezone. Njeno slatko obeležje je šestougaona zvezda sa pet manjih zvezda oko nje. Glavni je lik ove crtane serije. Mlađa je sestra Šajning Armora. Njen mentor do kraja treće sezone bila je princeza Selestija. Njoj je vrlo često slala pisma o tome šta je važno naučila o prijateljstvu. Kao princeza prijateljstva, ona predstavlja element čarolije i njen cilj je da širi prijateljstvo širom Ekvestrije. Na početku serije, princeza Selestija je šalje u Ponivil kako bi naučila šta je prijateljstvo i koliko je ono važno.

Reriti

Glasovi u sinhronizaciji studia Studio: Snežana Nešković (sezone 1-2, 4) (dijalozi i songovi), Milena Živanović (sezona 3) (dijalozi i songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Loudworks: Dragana Milošević (dijalozi), Ana Milenković (songovi)

Reriti (енг. Rarity) je jednorog. Njeno slatko obeležje su tri svetlo plava dijamanta. Jedna je od glavnih likova u ovoj crtanoj seriji. Njena mlađa sestra je Sviti Bel. Veoma je stilizovana i lepa, nosi šminku i lažne trepavice, takođe obožava modu i dizajn. Za sebe je ona dama, a ne poni. Njena persijska mačka zove se Opalesens. Talentovani je dizajner haljina, i njen specijalni talenat je nalaženje dragulja njenim rogom, što i predstavlja njeno slatko obeležje, a to je otkriveno u epizodi The Cutie Mark Chronicles (Beleške tragača za slatkim obeležjem / Istorija slatkih belega).

Flateršaj

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Jelena Jovičić (dijalozi i songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Loudworks: Aleksandra Tomić (dijalozi), Jelena Petrović (songovi)

Flateršaj (енг. Fluttershy) je pegaz. Njeno slatko obeležje su tri leptira. Jedna je od glavnih likova u ovoj crtanoj seriji. Flateršaj voli i brine o životinjama i brine o prijateljima ako su u opasnosti. Iako je pegaz, voli da ostane na zemlji, živi u kolibi blizu Slobodne šume umesto u gradu na nebu Klauzdejlu sa ostalim pegazima. Ima ljubimca zeku koji se zove Anđeo (Negde i Anđela). Kao fili (ždrebe) bila je slaba i kada je pala sa oblaka grupa leptira je spaila. Naučila je da treba komunicirati sa životinjama i tako dobila svoje slatko obeležje.

Rejnbou Deš

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Aleksandra Širkić (dijalozi i songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Loudworks: Jelena Petrović (dijalozi), Ana Milenković (songovi)

Rejnbou Deš (енг. Rainbow Dash) je pegaz. Njeno slatko obeležje je oblak sa crvenom, plavom i žutom munjom. Jedna je od glavnih likova u ovoj crtanoj seriji. Hrabra je, ali ima i po nekoliko skrivenih strahova. Pre nego što joj je Tvajlajt Sparkl pokazala čari čitanja, govorila je da je čitanje za jajoglave. Dering Du serija knjiga joj je omiljena. Njen životni san je da se pridruži Vonderboltima (Čudesnim konjima / Konjima). Njeno slatko obeležje je dobila kada je još kao mali fili (malo ždrebe) izvela sonični dugobum (supersoničnu dugu).

Pinki Paj

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Jelena Jovičić (dijalozi i songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Loudworks: Milena Moravčević (dijalozi i songovi)

Pinki Paj (енг. Pinkie Pie) je zemaljski poni. Njeno slatko obeležje su tri balona. Jedna je od glavnih likova u ovoj crtanoj seriji. Njena sestra se zove Mod, i potpuna je suprotnost od Pinki. Pinki je pekar i poslastičar u slatkom uglu, dobar poznavalac i izjedač slatkiša i profesionalni spremač zabava. Hiperaktivna je i previše luckasta. Njeno slatko obeležje je dobila kada je napravila svoju prvu žurku i razveselila celu svoju porodicu na farmi Pajovih.

Epldžek

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Aleksandra Širkić (dijalozi i songovi)
Glasovi u sinhronizaciji studia Loudworks: Jelena Petrović (dijalozi), Ana Milenković (songovi)

Epldžek (енг. Applejack) je zemaljski poni. Njeno slatko obeležje su tri jabuke. Jedna je od glavnih likova u ovoj crtanoj seriji. Veoma je iskrena i vredna. Dolazi iz velike porodice Epl. Radi u Slatkom jabukovom voćnjaku (Slatki jabučki vrt, farma Eplovih). Slatko obeležje je dobila kada je otkrila da treba da se vrati svojoj kući iz velikog grada Mejnheten svojoj porodici.

Spajk

Glasovi u sinhronizaciji studia Studio: Snežana Nešković (sezone 1-2, 4), Milena Živanović (dijalozi i songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Loudworks: Dragana Milošević
  • Spajk (енг. Spike) - je prijatelj i šegrt Tvajlajt Sparkl. On je zmaj koji priča i pomaže Tvajlajt u raznim eksperimentima i čarobnim poduhvatima.

Ostali glavni likovi

Princeza Selestija

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Jelena Jovičić (dijalozi i songovi)
Glas u sinhronizaciji studia Loudworks: Milica Čalija
  • Princeza Selestija (енг. Princess Celestia). - Ona vlada čitavom Ekvestrijom uz pomoć svoje mlađe sestre Lune. Ona upravlja Mesecom, a Selestija podiže Sunce.

Princeza Luna

Glas u sinhronizaciji studia Studio: Snežana Jeremić Nešković (sezone 1-2, 4) (dijalozi i songovi), Milena Živanović (sezona 3)
  • Princeza Luna (енг. Princess Luna/Nightmare Moon). - se transformisala u Najtmer Mun zbog pohlepe da bude jedna jedina princeza i vladarka Ekvestrije. Nakon pobede od strane šest drugarica, vraća se u dobrodušnu princezu Lunu i vladarku lepih snova i noći.

Ostali glavni, manje bitni likovi

  • Big Mek (енг. Big Mac) - Stariji brat Epldžek i Epl Blum. Skoro svaki njegov odgovor je da (jep) ili ne. (noup)
  • Sviti Bel (енг. Sweetie Belle) - Reritina mlađa sestra. Član Krusejdersa za slatkim obeležjima (Tragača, brodolomnika).
  • Epl Blum (енг. Apple Bloom) - Mlađa sestra Epldžek i Big Meka. Član Krusejdersa za slatkim obeležjima (Tragača, brodolomnika).
  • Skutalu (енг. Scootaloo) - Član Krusejdersa za slatkim obeležjima (Tragača, brodolomnika).

Spoljašnje veze