Mr. Bricolage

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Mr. Bricolage
Приватна
ДелатностУради сам
Основано1964
СедиштеШапел-Сен-Мезмин,  Француска
Руководиоци
Jean François Boucher
Производиза уређење кућа, станова, башти и радионица по принципу "уради сам"
ПриходРаст 1,89 милијарди Евро (2008)
Број запослених
12 000 (2009)
СлоганСве за Ваш дом и башту
Веб-сајтwww.mr-bricolage.com
Објекат у Новом Саду

Mr. Bricolage је познати француски ланац хипермаркета по принципу "уради сам". У Србији послује од 8. децембра 2009. отварањем прве радње у Нишу на адреси (Булевар Медијана 15 - насеље Дуваниште) укупне површине 5.800 m² са 180 паркинг места. Француски ланац хипермаркета "Mr. Bricolage", после Ниша, 22.јуна 2010. године отвора други продајни објекат у Новом Саду на адреси Булевар Војводе Степе 40 укупне површине 2.000 m², 12.октобра 2011. отвара трећи продајни објекат у Београду на адреси Бачванска 21 - Вождовац укупне површине 3.100 m², са тенденцијом ширења своје продајне мреже и у остале градове у Србији наредних година.

Компанија "Брико Спец", која послује у оквиру француско-бугарског "Доверие Брико", планира да у наредном периоду отвори још два хипермаркета у Србији. За изградњу тих хипермаркета планирано је улагање око 40 милиона евра.

Компанија "Брико Спец" 2012.године планира отварање другог продајног центра у Београду, после отварања на Вождовцу 12.октобра 2011.

"Mr. Bricolage" осим богатог асортимана производа за уређење дома и баште, клијентима нуди и нови концепт и пословну филозофију која се базира на понуди различитих производа и идеја за поправку, уређење и декорацију.

Тај концепт је већ дужи низ година присутан у свету, а последњих година поприма једну нову димензију у којој купци бирају да самостално обављају одређене радове не само како би уштедели, већ и како би задовољили своје потребе за креирањем и стварањем нечег новог и другачијег.

У "Mr. Bricolage" хипермаркетима клијентима су увек на располагању и стручно обучени радници који ће их посаветовати на који начин да самостално обаве одређени посао, али и пружити им додатне услуге попут кантовања, сечења, урамљивања и мешања боја.

Mr. Bricolage група[уреди]

Група Mr. Bricolage има 780 продавница широм света на четири континента (Шпанија, Белгија, Аргентина, Марко итд). Mr. Bricolage је сада 3. играч на тржиту "уради сам" у свету у овој области. Послује у следећим земаљама:

Историјат[уреди]

  • 1964: Основана је организована група између продавницама опреме у Француској.
  • 1968: Формирана је АНПФ задруга.
  • 1980: Основан је бренд Mr. Bricolage.
  • 1989: Покренута је продавница Bricotruc.
  • 1990: Прва страна продавница отвара се у Португалу.
  • 1992: Отвара се радња у Шпанији.
  • 1993: Представљање асортимана Mr. Bricolage брендираних производа.
  • 1995: АНПФ задруга трансформише се у Mr. Bricolage.
  • 2000: Покретање новог великог формата обима трговине.

Спољашње везе[уреди]