Obito Učiha

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Obito Učiha je izmišljeni lik iz mange i animea Naruto kreiranog od strane Masaši Kišimota. Obito je član jednog od najtalentovanijih klanova u Konohi, a to je Učiha klan. Učiha klan je takođe poznat po tome što jedini mogu da koriste tehniku po imenu Šaringan (Sharingan) i vatrene tehnike...

Priča[уреди]

Obito poznat kao i Tobi je identičan Naruto, dele jedan isti san, a to je da postanu Hokage. Obito je bio u timu sa Kakašijem i Rin, njihov sensej je bio četvrti Hokage i Narutov otac Minato Namikaze. Obito je jako zaljubljen u Rin.

Kada je Rin bila kidnapovana u toku misije od strane Nindža Sela skrivenog u kamenju Obito i Kakaši su je spasili, ali Obito kasnije biva ranjen, u nadi da neće preživeti Obito govori Rin da zameni Kakašijevo obično oko njegovim Šaringanom kako bi pobedili Nindže Sela skrivenog u kamenju, oni pristaju i ubrzo zatim ubivaju nindže.

Kasnije Obito biva spašen od strane Madare Učihe, i postaje njegov učenik.

Mnogo godina kasnije Obito naterava Nagata da osnuje Akuatski kako bi doveli mir svetu, i on pristaje.

Cilj[уреди]

Obitov cilj je da dovede mir u svetu, a to će jedino učinitu ako sakupi svih 9 repatih zveri i stvori desetorepog Džubija i tada će uz pomoć meseca moći da kontroliše ljude kao lutke (project cu-ki-no-me).

Izvori[уреди]

  • Naruto Šipuden epizode

Vidi još[уреди]