Olimpik Bič

Из Википедије, слободне енциклопедије
Olimpik Bič
Plaža na Olimpik Biču

Olimpik Bič (grč. Ολυμπιακή Ακτή [Olympiakí Aktí] — „Olimpijska Plaža“, engl. Olympic Beach — „Olimpijska Plaža“) je letovalište u podnožju planine Olimp, na obali Egejskog mora. Udaljeno je 2 km od Paralije. Olimpik Bič je udaljen 7 km od grada Katerini, a od Soluna oko 70 km, do kojeg se može doći lokalnim autobusom.

Klima[уреди]

Klima je pogodna zbog blizine Olimpa i blagog povetarca. Paraliju i Olimpik Bič spaja velika peščana plaža sa toplim morem koja ima Plavu zastavicu. U nekim delovima turističke sezone ima mnogo meduza,ali uglavnom plavih koje nisu opasne. Mesto daje mogućnost kombinovanja porodičnog i aktivnog odmora.Cene su pristupacne, puno kafića i taverni kao i radnji sa povoljnim cenama. Sa Paralijom ga povezuje setaliste dugo 3.4 kilometra,turistički voz,autobus i taksi.Ovo mesto poseduje uredjen park i puno ja cveća. U ponudi su vile sa apartmanskim smeštajem i hoteli. Iz mesta moguće je posetiti Olimp sa selom Litohoro, arheološko nalaziste Dion,Solun, manastirski kompleks Meteori, Platamonsku tvrdjavu i etno selo Stari Pantelejmon.

Turizam[уреди]

Oko plaže ima puno parkova sa toboganima i ljuljaškama. U blizini plaže postoji i diskoteka. Postoji pešačka zona u centru, a u ulicama se nalaze razne prodavnice i butici.