Ostin i Ali

Из Википедије, слободне енциклопедије
Ostin i Ali
Austin & ally tv series logo.png
Austin & Ally
Žanr Tinejdžerska serija
Format 480i (SDTV)
720p (HDTV)
Uloge
Muzička tema Without You
Kompozitor(i)
  • Joleen Belle
  • Julia Michaels
  • Mike McGarity
Država porekla Sjedinjene Američke Države
Jezik(ci) Engleski
Produkcija
Izvršni producent(i)
  • Kevin Kopelow
  • Heath Seifert
  • Rick Nyholm
Kamera filmizirana traka, multi kamera
Dužina trajanja 22-26 minuta
Emitovanje
Premijerno na Dizni kanal
Format slike

Ostin i Ali (eng. Austin & Ally) je američka, tinejdž serija. Prvi put je emitovana na Dizni kanalu.[1][2][3] Govori o pevaču Ostinu i njegovoj partnerki Ali. U Srbiji, serija se može pratiti preko Dizni kanala titlovanu na srpski jezik. Serija ima 87 epizoda i četiri sezone. Snimljena je u Majamiju 2011. godine. Glavnu ulogu, Ostina Muna glumi Ros Linč, njegovu partnerku Ali glumi Laura Marano, najboljeg prijatelja Deza glumi Kalum Vorti i menadžera Triš glumi Rejni Rodrigus.

Sve je počelo kada je Ostin čuo Ali kako svira prelepu pesmu. On ju je obradio i postavio na Internet uz pomoć Deza. Ali se u početku ljutila, ali je brzo shvatila da Ostin želi da dokaže ocu da se on može baviti muzikom. Njih dvoje su postali poslovni partneri. Napisali su mnogo pesama pomoću kojih je Ostin postao veoma popularan. Pošto Ali ima veliku tremu od scene niko njen rad ne primećuje, ali je ona ipak zadovoljna zbog Ostinovog uspeha. Na kraju oni postaju i ljubavni partneri , dok u međuvremenu Ostin pomaže Ali da se olobodi svog straha od scene. Posle velikih popularnih serija Hana Montana , Igraj , Čarobnjaci sa veverli Plejsa i Ugodni život na palubi Ostin i Ali je dosegla petu po redu popularnost.

Likovi[уреди]

Ostin Mun[уреди]

Ostin Mun (Ros Linč) je talentovani pevač i plesač. On je sladak,šarmantan, ima dobar glas i odlično pleše. Ostin obožava palačinke. Njegovo srednje ime je "Monika".On je vrlo detinjast i voli da skuplja plišane mede, takođe ima veliki strah od suncobrana. Na početku karijere je ukrao pesmu od Ali, a prijetelji mu ipak opraštaju. On i Ali su postali partneri po sistemu "ona piše, on peva". Njihove radikalno različite ličnosti imaju tendenciju da se sukobljavaju, iako smatraju da su mnogo sličniji nego što misle. Kako se njihovo prijateljstvo razvija, sve Ostin i Ali postaju sve bliži i bliži i na kraju nastaje ljubavno partnerstvo.

Ali Doson[уреди]

Ali Doson (Laura Marano) je Ostinova partnerka. Ona je prvobitno pesmu napisala za sebe, ali Ostin je slučajno ukrao njenu pesmu i postao Internet senzacija. Kao rezultat toga, ona i njena najbolja prijateljica Triš ga prate, i ona vremenom postaje njegov muzički partner i tekstopisac. Ona lepo peva samo ima tremu od scene, pa joj Ostin pomaže da se oslobodi straha. Vrlo je ozbiljna, a ponekad i dosadna. Ali ima oca Lestera i majku Peni koja radi u Africi. Njeni najbolji prijatelji su Ostin i Dez, i najbolja drugarica Triš.

Ali je dobra, nesebična sedamnaestogodišnjakinja koja radi sa tatom u prodavnici instrumenata Sonik Bum. Najviše vremena provodi u sobi pišući pesme u svoju pesmaricu, koju ne da nikom da čita. Ona je veoma loša u plesanju. U prvoj sezoni ona je imala strah od scene zato što misli da će pogrešiti i da će joj se ljudi smejati. Tek u drugoj sezoni se ohrabrila.

Ali ima smeđu kosu. U drugoj sezoni je imala kovrdžavu, smeđu kosu sa plavim završecima. Oči su joj smeđe. Ona je visoka i mršava. Najčešće nosi šarene haljine a u drugoj sezoni je češće nosila pantalone i jednobojne majice.

Triš De La Rosa[уреди]

Patricija Marija De La Rosa poznatija kao Triš (Rejni Rodrigus) je Ostinova menadžerka.Ona ne može ni jedan posao gde se zaposli držati ni 2 dana ali Ostinov menadžer je njen omiljeni posao. Ona je Alina najbolja drugarica. Triš je sarkastična, osvetoljubiva.Ima malo strpljenja, i mnogo ne haje za njene prijatelje. Njene poslove uvek menja, često zbog njenog nedostatka truda i prisustva na poslu. Ona uzima svoj posao kao Ostinov menadžer.

Dez[уреди]

Dezmond "Dez" Vejd (Kalum Vorti) je Ostinov najbolji drug. On je veoma otkačen. Sanja da postane režiser. Ima neobičan modni stil. On je režiser svih Ostinovih muzičkih spotova i najbolji prijatelj Ostinov. On nema mnogo razumevanja, nelogičan je. On ima komplikovan odnos (ljubav/mržnje) sa Triš. Predaje učenicima na A&A Muzičkoj školi o snimanju i produkciji muzičkih spotova u sezoni 4.

Nelson[уреди]

Dečak koji dolazi kod Eli na časove klavira i oboe. Često meša reči koje slično zvuče.


Lester Doson[уреди]

Otac Eli Doson, vlasnik prodavnice muzičke opreme "Sonik Bum", a kasnije i Muzičke škole "A i A". Škrtica je, želi da uštedi i na sitnicama. Cene u muzičkoj radnji su bile visoke i prodaja je bila loša, što je dovelo do zatvaranja "Sonik Buma" i otvaranja muzičke škole na istom mestu. On i Peni (Alina mama) su razvedeni. Njega takođe jako nervira Dez.

Džimi Star[уреди]

Vlasnik izdavačke kuće "Star Rekords". Ostin je na početku karijere potpisao ugovor sa njim na deset godina. Njegova ćerka Kira je bila kratko vreme Ostinova devojka.

Reference[уреди]

Spoljašnje veze[уреди]