Papers, Please

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Papers, Please logo

Papers, Please[1] je Pazl video igra napravljena od indi developera Lukasa Poupa, developera i izdavaca iz studija, 3909. Igra je izašla 8. avgusta 2013. godine, Microsoft Windows i OS X, za Linux 12. februara 2014, i za iOS 12. decembra 2014. Port za PlayStation Vita je najavljen avgusta 2014, i objavljen 12. decembra 2017.[2]

U igrici Papers, Please igrač ima ulogu carinika u izmišljenoj državi istoćnog bloka, Aristotska koja ima loše odnose sa svojim susedima. Cilj igrice je da igrač pregleda pasoš i papirologiju imigranata, potrebne za ulazak u državu. Igrač nakon svakog dana dobije dnevnicu na osnovu toga koliko ljudi pusti kroz granicu, a dnevnica se smanjuje ako igrač pogreši i pusti imigranta sa neispravnim papirima. Dnevnica se koristi da bi se obezbedila hrana, grejanje, i kuća za porodicu. U nekim slučajevima, igraču će biti predočene moralne odluke, kao što je odobravanje ulaska građanina kome je to od krucijalnog značaja, uprkos nedostatku odgovarajuće papirologije. Igra se bavi pitanjima održavanja imigracione politike u promjenjivom političkom okruženju. Pored priče koja prati nekoliko isceniranih događaja koji se odvijaju u okviru Arstotske, igra uključuje beskrajni mod koji izaziva igrača da proveri što je više moguće imigranata.

Reference[уреди]

  1. ^ „Papers, Please”. papersplea.se. Приступљено 8. 4. 2019. 
  2. ^ Подебљан текст-ps-vita/ „Papers, Please Out Today For PS Vita” Проверите вредност параметра |url= (помоћ). PlayStation.Blog. 

Спољашње везе[уреди]