RTV Bor

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Radio televizija Bor
Tip Televizijska Mreža
Zemlja Srbija
Dostupnost Istočna Srbija, regionalna frekfencija
Slogan Medijski javni servis istočne Srbije
Sedište Bor
Vlasnik Opština Bor
Ključni ljudi

Vladan Novović, direktor

 • Danijela Novović, glavni i odgovorni urednik RTV Bor
 • Bojan Obradović, urednik Informativnog programa
 • Marija Dimitrijević, urednik redakcije dopisništva
 • Danica Milošević, direktor marketinga
 • Ivan Ćosić, direktor tehnike
Osnivač Opština Bor
Datum pokretanja 10. maj 1993.
Format slike 4:3 (SDTV)
Veb-sajt www.rtvbor.rs

Radio televizija Bor je srpska regionalna radio televizija sa centrom u Boru. Program radija Bor se emituje od 30. decembra 1969. godine, a program televizije od 10. maja 1993. godine. Radio i televizija posluju u okviru Javnog preduzeća "Štampa radio i film", a osim izrade programa radija i televizije preduzeće se bavi izradom filmova i drugih produkcijskih sadržaja, a od 2013. godine izdaje i bilten "Oko istoka" sa najvažnijim vestima i informacijama iz regiona.

Istorija[уреди]

Radio televizija Bor, u medijskom prostoru Timočke krajine i Srbije, već više od 40 godina je hroničar i svedok vremena. Naslednik je višedecenijske novinarske tradicije u Boru. Prvi broj lista "Kolektiv", najstarijeg fabričkog glasila u Srbiji, pojavio se 1. novembra 1947. godine.

U sklopu matičnog preduzeća je Radio Bor koji je počeo da emituje program 30. decembra 1969, a Televizija Bor 6. maja 1993. godine. Sva tri glasila, kao i list "Borske novosti", "Bakar film" i časopis "Bakar", bila su u sastavu informativne kuće "Štampa, radio i film".

Urednici programa[уреди]

 • Danijela Novović, glavni i odgovorni urednik
 • Bojan Obradović, urednik Informativnog programa
 • Marija Dimitrijević, urednik redakcije dopisništva

Program televizije[уреди]

Koncept programa Televizije Bor je takav da se akcenat stavlja na Informativni program. Svakodnevne informacije iz istočne Srbije i cele države plasiraju se u dvadesetčetvoročasovnom progamu u 5 izdanja emisije Vesti, 2 izdanja Dnevnika i jednim izdanjom emisije Danas koja sagledava protekli dan u regionu. Osim Informativnih emisija svakog dana na programu je i Budilica, jutarnji program i radnim danima Oko istoka, regionalni dnevno-informativni program. Televizija Bor osim Informativnog programa emituje i četrdesetak autorskih emisija.

Lica TV Bor[уреди]

 • Bojan Obradović, prezenter Dnevnika
 • Danijela Novović, prezenter Dnevnika
 • Slavica Tomić, prezenter Dnevnika
 • Marija Dimitrijević, prezenter Oka istoka
 • Branislava Ilić, prezenter Budilice

Novinari TV Bor[уреди]

 • Ljiljana Đorđević
 • Dejan Đorđević

Informativni program[уреди]

 • Dnevnik (svakog dana u 16.00 i 19.00)
 • Danas, pregled dana (svakog radnog dana u 22.00)
 • Vesti (svakog radnog dana u 00.00, 7.30, 8.30, 12.00, 14.00 i vikendom u 00.00, 8.30, 9.30, 12.00, 22.00)
 • Vesti na znakovnom jeziku (nedelja u 14.00)
 • Vesti na vlaškom jeziku (svakog radnog dana u 19.20 i 22.20)
 • Vesti na rumunskom jeziku (svakog radnog dana u 17.30 i 22.30)
 • Vesti na romskom jeziku (subotom u 16.20)
 • Budilica, jutarnji program (svakog radnog dana u 7.00, vikendom u 8.00)
 • Oko istoka (svakog radnog dana u 17.40)
 • Info 7 (nedeljom u 19.25)

Informativni program[уреди]

Cilj uredničkog kolegijuma Televizije Bor je objektivno i pravovremeno informisanje građana o svim aktuelnim temama u regionu. U toku dana na programu TV Bor emituju se 5 izdanja Vesti u trajanju od 4-8 minuta (00:00, 07:30, 08:30, 12:00, 14:00). Centralna informativna emisija je Dnevnik koji je na programu svakog dana od 16 i 19 časova u trajanju od 20-30 minuta. Radnim danima se emituje i emisija Danas koja sagledava protekli dan u regionu (22:00, 03:00(r)).

Jutarnji program[уреди]

Budilica Televizije Bor na programu je svakog radnog dana od 7 do 9 sati i vikendom od 8 do 10 sati. Uz najvažnije vesti iz regiona i interesantne goste uvodi građane u novi dan. Po potrebi se uživo u program uključuju i dopisnici Televizije Bor iz Negotina, Majdanpeka i Zaječara sa informacijama iz pomenutih gradova. Uz izdanja emisije Vesti gledaoci su u prilici da čuju najnovije vesti i na jezicima nacionalnih manjina: rumunskom i vlaškom jeziku.

Oko istoka[уреди]

Emisija Oko istoka se emituje radnim danima od 17:35. Gledaoci su u prilici da čuju najnovije i najvažnije vesti iz regiona.

Programi na jezicima nacionalnih manjina i program za osobe sa oštećenim sluhom[уреди]

Cilj Televizije Bor jeste da se o svim aktuelnim dešavanjima u istočnoj Srbiji adekvatno informišu i pripadnici nacionalnih manjina u regionu. Svakodnevno se na programu emituju vesti na vlaškom (07:35; 19:25; 22:20) i rumunskom jeziku (08:35; 18:30; 22:30), a kao pregled nedelje emituju se vesti na vlaškom (nedeljom u 16:25) i romskom jeziku (subotom u 16:25). Osim programa za pripadnike nacionalnih manjina Televizija Bor emituje i vesti za osobe sa oštećenim sluhom (nedelja u 14:00).

Autorske emisije[уреди]

Osim informativnog programa Televizija Bor emituje i autorske emisije u okviru Zabavnog programa, Sportskog programa, Programa za mlade, Dokumentarnog programa... Neke od autorskih su Vikend na istoku, Sportska hronika, Gledišta, Školiranje, Mim magazin, Selo moje, Kult art, Ulična patrola, Objektivno i mnoge druge.

Vikend na istoku[уреди]

U emisiji Vikend na istoku, koja je na programu subotom u 14 časova, možete pogledati reportaže o ljudima i događajima, upoznati goste, poznate i nepoznate široj javnosti i zajedno sa ekipom TV Bor obići mnoga interesantna mesta u zemlji. Autor i voditelj emisije je Žaklina Ranđelović.

Sportska hronika[уреди]

Sportska hronika je emisija o sportu, rezultatima, analizama i komentarima sportskih događaja. Na programu je ponedeljkom u 20:30. Urednik sportskog programa je Bojan Obradović, a autor i voditelj Marijana Simić.

Objektivno[уреди]

Objektivno je emisija Televizije Bor u kojoj se istražuje ko je kriv za nagomilana dugovanja u javnom sektoru u Boru. Autor je Dejan Đorđević.

Školiranje[уреди]

Školiranje je emisija namenjena deci, osnovcima i srednjoškolcima. Važnost daje znanju, podstiče maštu i kreativnost i obrazovnog i zabavnog je karaktera. Autor emisije je Marija Ćosić.

Spoljašnje veze[уреди]