Rej Hino

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Marsova ratnica
Sailor Mars.png
Prvo prik.epizoda 10
Informacije
AlijasMornar Mars, Princeza Mars (manga)
Vrstačovek
Polženski
Godine14-16
Datum rođenja17.april
Specijalnostratnica vatre i strasti
Suprug(a)neimenovan (Parallel Sailor Moon)
DecaRej Hino (Parallel Sailor Moon)
AdresaJapan
Nacionalnostjapanska
TumačMiči Tomizava (japanski) Emili-Kler Barlou (engleski)
IzmislioNaoko Takeuči

Marsova Ratnica (engl. Sailor Mars, jap. セーラーマーズ Sērā Māzu) je treća mornarka ratnica i njeno pravo ime je Rej Hino (jap. 火野 レイ, Hino Rei; eng. Raye Hino). Ona poseduje moći vatre i njeno odelo se sastoji od crvene suknje i zadnje mašne, ljubičaste prednje mašne i tiare sa crvenim draguljem. Njene transformacije su:

  • Moć Marsa, make up! (Mars power, make up!)
  • Zvezdana moć Marsa, make up! (Mars star power, make up!)
  • Moć kristala Marsa, make up! (Mars crystal power, make up!)

Njeni napadi su:

  • Vatrena duša! (Fire soul!)
  • Goreća mandala! (Burning mandala!)
  • Mars, plameni snajper! (Mars, flame sniper!)

Hino Rei[уреди]

Rei ima crnu kosu, ljubičaste oči i uvek se ponaša i izgleda elegantno. Pored svojih velikih kvaliteta kao što su strast i pevanje, Rej je temperamentna i često se svađa sa Usagi i ljubomorna je što ona nije glavna ratnica. Ipak, ona je dobrog srca i na kraju krajeva uvek se sazna da ona mnogo voli Usagi i ne želi da joj niko naudi. Rei je miko (dama hrama) sa svojim dedom u hramu po imenu Hikawa Shrine (eng. Fire river shrine, na srpskom bi se moglo reći hram vatrene reke). Ona kao miko poseduje talismane kojim može da ubije zle monstrume (to može da uradi i u transformaciji). Za to treba da kaže ove fraze: "Rin, Pyou, Tou, Sha, Kai, Jin, Retsu, Zai, Zen!" (jap.臨、兵、闘、者、皆、陣、列、在、前!), zatim treba reći nestanite zle duše! (eng. evil spirits begone!, jap.Akuryo Taisan!). Rei je rođena 17. aprila, ovan je u horoskopu, voli da jede tajvansku hranu, hobiji su joj čitanje i proricanje budućnosti, omiljene boje su joj crvena i crna i njen dragulj je rubin. Takođe u hramu živi sa svoje dve vrane Fobos i Deimos, što je naziv dva prirodna satelita Marsa.

Marsova ratnica[уреди]

Rei je ratnica vatre i najstrastvenija ratnica od svih. Rei uvek želi da njeni prijatelji budu zaštićeni i Usagi je njena najslabija tačka.Ona uvek u borbama pokušava da se suočava sa svojim strahovima i željama, zato to nju čini posebnom. Rei, kao miko,često ima vizije, što je veoma pomagalo u S sezoni kada je sanjala smak sveta. Rej kao Marsova ratnica koristi svoje talismane pomoću kojih oslubljuje neprijatelja. Takođe može da uništi određene posledice na njenom telu, kao na primer: ako joj čudovište skameni ruku.

Manga[уреди]

Rej u mangi ime neke promene. Kao prvo, dobija novu transformaciju Planet power i novi napad Mars fire snake! (Marsova vatrena zmija!). U mangi, Phobos i Deimos imaju veći značaj nego u animi. One mogu da se pretvore u dve devojke sličnog izgleda (jedina razlika je u trikoima koje nose, Phobosin je ljubičaste boje, a Deimosin crvene boje). One su Rej dale kristal pomoću koga je, kao ostale unutrašnje ratnice (semn Usagi), mogla da se transformiše u Super Marsovu Ratnicu.

Forme i Aspekti[уреди]

Ovo su njene forme

Oblik Anime Manga PGSM
Rej Hino Ep.10 Pog.3 Čin 3
Marsova ratnica Ep.10 Pog.3 Čin 3
Super Marsova ratnica Ep.152 Pog.36 --
Večna Marsova Ratnica -- Pog.42 --
Princeza Mars -- Pog.42 --