Samoobrazovanje

Из Википедије, слободне енциклопедије
dečak sa knjigom

Samoobrazovanje je poseban vid obrazovanja koji se ostvaruje spostvenim naporom i po pravilu bez neposredne pomoći drugih ljudi.U 21.veku uz neverovatno razvijene tehnologije, klasično obrazovanje sve više i više gubi svoj smisao u onom obliku kako je funkcionisalo pre 30 i više godina.

Obrazovanje=Samoobrazovanje[уреди]

Sve češće se susrećemo sa problemom nedostatka praktičnih i konkretnih znanja. Pa ipak, svima je poznato da koliko god [škola] i [fakultet]a završili, uspeh u učenju i naučenom zavisi isključivo od nas samih. Nije važno da li smo prisustvovali baš svakom času, naučili „na pamet“ udžbenik od korice do korice i na taj način položili još jedan ispit, upisali sledeću godinu, završili studije. Merilo našeg akademskog uspeha jeste zapravo „naučeno“.

Sav taj dodatni materijal preporučen je u vašu korist. Nikada, ali ni u kojem slučaju, osnovno znanje iz udžbenika može biti dovoljno da vas osposobi da sutra obavljate svoje poslovne zadatke, i budete pristojno upućeni u dešavanja i aktuelnosti u vašoj sferi interesovanja.

Stoga ukoliko nemate tako revnosne profesore koji vam preporučuju dodatnu literaturu i izvore informacija, ne dozvolite da vas to odvrati od dodatnog informisanja i učenja. Potrudite se i pronađite zanimljive podatke, danas je to bar lako uz [internet].

Obrazovanje je pre svega samoobrazovanje. Bićemo obrazovani i učeni onoliko koliko sami radimo na tome.

Korisni sajtovi[уреди]

Danas je zbog velike rasprostranjenosti [informacija] [znanje] veoma dostupno ovo su samo neki od korisnih [link]ova gde možete pronaći zaista zanimljive [podatak|podatke] i koje će vam zasigurno koristiti tokom studija.

  1. MIT OpenCourseWar
  2. Khan Academy
  3. Open Yale Courses
  4. Languages