Siroče (film)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Уколико сте тражили југословенски ТВ филм из 1978, погледајте чланак Сироче (ТВ филм).
Siroče
Izvorni naslov Orphan
Žanr psihološki horor
Režija Žaume Kulet-Sera
Glavne uloge Vera Farmiga
Piter Sarsgard
Izabel Ferman
Džimi Benet
Muzika Džon Otman
Izdavačka kuća Warner Bros
Godina 2009.
Trajanje 123
Zemlja SAD
Jezik engleski
Zarada dolara78,337,373
Veb-sajt orphan-movie.warnerbros.com
IMDb veza

Siroče (engl. Orphan) je američki psihološki horor, snimljen 2009. godine glavne uloge tumače Vera Farmiga, Piter Sarsgard i Izabel Ferman.

Sinopsis[уреди]

Applications-multimedia.svgUPOZORENJE: Slede detalji zapleta ili kompletan opis filma!

Kejt Kolman (Vera Farmiga) i njen suprug Džon (Piter Sarsgard), izgubili su treće dete, pri rođenju, pa zbog toga Kejt često traži utjehu u alkoholu. Njihova prva deca se zovu Danijel (Džimi Benet) i Maks (Arijana Endžinir), koja je nepismena. Zbog izgubljenog deteta, Džon i Kejt odluče da usvoje Ester (Izabel Ferman), 9-godišnju rusku devojčicu, iz lokalnog sirotišta. Međutim, Ester pokazuje svoje pravo lice a Kejt počinje sve više sumnjati u nju. Ester pokazuje veće interese za seks nego za stvari za decu njenih godina. Jednog dana, kada Kejt otprati Danijela i Ester u školu, Ester iskoristi Kejtinu nepažnju i pokrene auto da ide unazad, te da mala Maks nastrada. Kejt ponovo posumnja da je Ester ovde umešala prste, čak se požali i Džonu, ali on joj neveruje. Kad naveče, njih dvoje budu razgovarali, mala Maks odgore prisluškuje njihov razgovor, a Ester joj se približi i zapreti Maks, da ako nešto kaže roditeljima za pokretanje automobila, da će joj ubiti majku.

Te iste večeri Danijel i Maks, se zaključaju u sobu, da bi izmislili plan kako uništiti Ester, a njihov razgovor ona prisluškuje. Sledećeg dana, dok je Kejt odlučna saznati ko je Ester, Danijel se igra u kućici na drvetu, a tamo upadne Ester, zapali kućicu, istrči napolje, dok se mali Danijel jedva izvuče iz nje, padne s visine z doživljava nezgodan pad na glavu. Kejt ovo začuje a i mala Maks uvidi, šta se dešava. Danijela zatim odvedu u bolnicu. Ester ode u sobu gde je on i počinje ga gušiti jastukom. Mala Maks oseća nesreću, pa zove majku, u sobu gde je Danijel a tamo zatiču ga skoro mrtvog. Kejt shvati da je Ester umešala prste i grubo je napadne u hodniku bolnice, ali lekari joj daju inekciju za smirenje. Džordž odvodi decu kući.

Dok Kejt leži u bolnici, njene sumnje su se ostvarile. Stižu nalazi o Ester, koji utvrđuju da je ona 33-godišnjakinja, zvana Lena Klajmer, maskirana, kao da je 9-godišnja devojčica i da je bila jedan od najtežih slučaja, a čak i odgovorna za sedam ubistva, uključujući i sve članove njene porodice, i da Džordž mora da pobegne s decom iz kuće. Kejt uznemirena, velikom brzinom vozi automobil kući, a za to vreme Ester skida svoje lažne maske sa sebe, odlučna se pokazati. Zateče pijanog Džordža u dnevnom boravku, odlučna ga ubiti. Ipak napusti boravak, a Džordž čuvši nekakve glasove, upućuje se u podrum a tamo ga Ester ubija. Mala Maks je vidi, počne bežati, u kuću s automobilom upada Kejt i počinje finalni obračun. Kejt je na krovu kuće a Maks se krije u stakleniku, gde je Lena pronalazi, a u tom trenu u staklenik upada Kejt. Dolazi policija, ali Lena ne odustaje. Zateče Kejt i Maks, u blizini ledonog jezerceta. Kejt i Lena se bore a mala Maks uzima pištoj, puca u led na vodi, a Lena i Kejt, vode vodenu borbu. Kejt izlazi živa iz borbe, kad još jednom udari Lenu, natrag u jezero, gde se krvava utapa. Maks i Kejt su pobedile Ester i nastavljaju sa svojim životima.

Uloge[уреди]

Glumac Uloga
Vera Farmiga Kejt Kolman
Piter Sarsgard Džon Kolman
Izabel Ferman Ester, Lena Klajmer
Arijana Endžinir Maks Kolman
Džimi Benet Danijel Kolman
Si-Si-Ejč Paunder sestra Abigejl

Spoljašnje veze[уреди]