Smscoin

Из Википедије, слободне енциклопедије
smscoin
Smscoin logo.png
Smscoin screenshot.png
Веб-адреса http://smscoin.net
Комерцијалност Da
Тип
mobilna plaćanja
Доступан на Ruski, Engleski
Власник Agregator ltd
Покренут Jul 2006.

SMSCOIN je snažan servis za mobilnu naplatu koji je specijalizovan naročito za SMS plaćanja, i pruža premijum SMS usluge u 92 država podržavajući stotine mobilnih prenosnika mreža širom sveta. Glavni cilj je bio pokrivanje što većeg broja kompanija širom sveta i kada se danas osvrnemo shvatamo da je SmsCoin projekat bio i još uvek jeste vodeća kompanija kada govorimo o globalnom pokriću [1].

Istorija[уреди]

2006[уреди]

SmsCoin projekat je započeo u julu 2006. godine sa samo četiri države a to su bile (Rusija, Ukrajina, Kazahstan, Izrael) nudeći sledeće usluge: sms:chat, sms:ključ and sms:banka. Tokom novembra razvijena je nova usluga pod imenom sms:tranzit, te je usluga pri kraju godine postala dostupna u 13 država.

2007[уреди]

Početak 2007. je označem uvođenjem još nekoliko država kao i razvojem ekstenzija za браузер i MIDlet koji su omogućili SmsCoin klijentima pregled statistika njihovih sajtova na njihovim mobilnim telefonima. Engleska verzija sajta je predstavljena u februaru. Svoju godišnjicu postojanja SmsCoin je proslavio sa 5 novih sms:usluga u 18 država sveta sarađujući sa preko 5 hiljada partnera i procesuirajući više od milion SMS poruka.

2008[уреди]

2008. godina je započela predstavljanjem novog programa za razvoj modula spremnih za upotrebu za popularni CMS, 10 od kojih su objavljeni na sajtu te je uvedena i nova usluga pod nazivom sms:sadržaj. U aprilu SmsCoin je najavio povezivanje 30 država širom sveta. Tokom ovog teškog perioda, uzrokovanog žestokom konkurencijom na mobilnom tržištu, projekat je napredovao zbog većih isplata i omogućavanju partnerima da izaberu sopstvene kratke kodove. Štaviše, u Rusiji isplate su izvršavane u rubljama, a partneri su mogli da zatraže isplate svojih udjela u zaradi svakih 5 dana, što je bilo izvanredno. Tokom oktobra i novembra dva nova iznenađenja su ponuđena - prvo je bilo globalna podrška koja je unifikovala sva sredstva kontaktiranja koristeći [[ćaskanje|. Drugo, SmsCoin je sada nudio svoje usluge u 40 država.

2009[уреди]

U martu 2009 SmsCoin je najavio niz događaja započinjući sa većim pokrićem - 50 država, povezujući više država Latinske Amerike odjednom, 6 bliskoistočnih država je uvedeno u maju. Proslava treće godišnjice je obilježena novim i osveženim dizajnom sajta, kao i strukturnim poboljšanjima koja imaju za cilj olakšavanje rada. Gotovo odmah je ponuđena i usluga nazvana sms:doniraj. Pred kraj godine pokriće SmsCoin projekta je obuhvatalo 65 država, uključujući i najnovije "akvizicije": Kina, Тајван, Hong Kong. Tokom 2009 biblioteka spremnih skripti je značajno proširena kao deo plana poboljšavanja koji je počeo 2008. godine i traje do danas.

2010[уреди]

Karma je bila čak i bolja početkom 2010 kad je SmsCoin projekat povezan sa državama poput Indija i Kipar koje se smatraju unikatnim na tržištu mobilnog plaćanja. Uz još nekoliko država, projekat je dostigao 87 država u kojima se može koristiti, te na taj način se konačno utvrdio u poziciji jednog od ključnih lidera na tržištu mobilnog plaćanja.

Unikatne funkcije[уреди]

SmsCoin je javni, projekat otvorenog koda sa potpuno besplatnom registracijom, a pruža niz unikatnih i inovativnih funkcija i za rusko i za međunarodno tržište, a to su:

  • obimno pokriće više od 92 država koje se ne može pronaći ni kod jedne druge slične usluge
  • kompletna biblioteka modula spremnih za korišćenje za različita CMS i instantna rešenja za različite ideje

Kao visokokvalifikovani takmičar, SmsCoin projekat je privukao pažnju različitih dobro poznatih projekata poput HeroCraft, Odnoklassniki, Alawar Entertainment, Depositfiles.

Pregled[уреди]

SmsCoin usluga je bila korišćena više puta u svrhu prevae, ali uprkos činjenici da su svi ti pokušaji blokirani, usluga je često bila kritikovana zbog pojednostavljenog procesa registracije, uspostavljanja i održavanja usluga.

Više[уреди]

Linkovi[уреди]

Reference[уреди]