Smscoin

Из Википедије, слободне енциклопедије
smscoin
Smscoin logo.png
Smscoin screenshot.png
Веб-адреса http://smscoin.net
Комерцијално? Da
Врста сајта
mobilna plaćanja
Доступни језици Ruski, Engleski
Власник Agregator ltd
Покренуто Jul 2006.

SMSCOIN je snažan servis za mobilnu naplatu koji je specijalizovan naročito za SMS plaćanja, i pruža premijum SMS usluge u 92 država podržavajući stotine mobilnih prenosnika mreža širom sveta. Glavni cilj je bio pokrivanje što većeg broja kompanija širom sveta i kada se danas osvrnemo shvatamo da je SmsCoin projekat bio i još uvek jeste vodeća kompanija kada govorimo o globalnom pokriću [1].

Istorija[уреди]

2006[уреди]

SmsCoin projekat je započeo u julu 2006. godine sa samo četiri države a to su bile (Rusija, Ukrajina, Kazahstan, Izrael) nudeći sledeće usluge: sms:chat, sms:ključ and sms:banka. Tokom novembra razvijena je nova usluga pod imenom sms:tranzit, te je usluga pri kraju godine postala dostupna u 13 država.

2007[уреди]

Početak 2007. je označem uvođenjem još nekoliko država kao i razvojem ekstenzija za браузер i MIDlet koji su omogućili SmsCoin klijentima pregled statistika njihovih sajtova na njihovim mobilnim telefonima. Engleska verzija sajta je predstavljena u februaru. Svoju godišnjicu postojanja SmsCoin je proslavio sa 5 novih sms:usluga u 18 država sveta sarađujući sa preko 5 hiljada partnera i procesuirajući više od milion SMS poruka.

2008[уреди]

2008. godina je započela predstavljanjem novog programa za razvoj modula spremnih za upotrebu za popularni CMS, 10 od kojih su objavljeni na sajtu te je uvedena i nova usluga pod nazivom sms:sadržaj. U aprilu SmsCoin je najavio povezivanje 30 država širom sveta. Tokom ovog teškog perioda, uzrokovanog žestokom konkurencijom na mobilnom tržištu, projekat je napredovao zbog većih isplata i omogućavanju partnerima da izaberu sopstvene kratke kodove. Štaviše, u Rusiji isplate su izvršavane u rubljama, a partneri su mogli da zatraže isplate svojih udjela u zaradi svakih 5 dana, što je bilo izvanredno. Tokom oktobra i novembra dva nova iznenađenja su ponuđena - prvo je bilo globalna podrška koja je unifikovala sva sredstva kontaktiranja koristeći [[ćaskanje|. Drugo, SmsCoin je sada nudio svoje usluge u 40 država.

2009[уреди]

U martu 2009 SmsCoin je najavio niz događaja započinjući sa većim pokrićem - 50 država, povezujući više država Latinske Amerike odjednom, 6 bliskoistočnih država je uvedeno u maju. Proslava treće godišnjice je obilježena novim i osveženim dizajnom sajta, kao i strukturnim poboljšanjima koja imaju za cilj olakšavanje rada. Gotovo odmah je ponuđena i usluga nazvana sms:doniraj. Pred kraj godine pokriće SmsCoin projekta je obuhvatalo 65 država, uključujući i najnovije "akvizicije": Kina, Тајван, Hong Kong. Tokom 2009 biblioteka spremnih skripti je značajno proširena kao deo plana poboljšavanja koji je počeo 2008. godine i traje do danas.

2010[уреди]

Karma je bila čak i bolja početkom 2010 kad je SmsCoin projekat povezan sa državama poput Indija i Kipar koje se smatraju unikatnim na tržištu mobilnog plaćanja. Uz još nekoliko država, projekat je dostigao 87 država u kojima se može koristiti, te na taj način se konačno utvrdio u poziciji jednog od ključnih lidera na tržištu mobilnog plaćanja.

Unikatne funkcije[уреди]

SmsCoin je javni, projekat otvorenog koda sa potpuno besplatnom registracijom, a pruža niz unikatnih i inovativnih funkcija i za rusko i za međunarodno tržište, a to su:

  • obimno pokriće više od 92 država koje se ne može pronaći ni kod jedne druge slične usluge
  • kompletna biblioteka modula spremnih za korišćenje za različita CMS i instantna rešenja za različite ideje

Kao visokokvalifikovani takmičar, SmsCoin projekat je privukao pažnju različitih dobro poznatih projekata poput HeroCraft, Odnoklassniki, Alawar Entertainment, Depositfiles.

Pregled[уреди]

SmsCoin usluga je bila korišćena više puta u svrhu prevae, ali uprkos činjenici da su svi ti pokušaji blokirani, usluga je često bila kritikovana zbog pojednostavljenog procesa registracije, uspostavljanja i održavanja usluga.

Više[уреди]

Linkovi[уреди]

Reference[уреди]