Soke Kubota Takajuki

С Википедије, слободне енциклопедије
Soke Kubota Takajuki
Датум рођења(1934-09-20)20. септембар 1934.(89 год.)
Место рођењаКумамото

| чишћење | разговор = | датум=}}

Soke Kubota Takajuki (宗 家 孝行 洼 田|Soke Kubota Takayuki) Grand Master rođen je u Kumamotou, u Japanu. Soke Kubota počeo je da vežba borilačke veštine sa četiri godine pod nadzorom svoga oca, Denjiro Kubote. Zbog svoje nezasite želje da izučava i druge aspekte borenja, svakodnevno se obučavao i proučavao nekoliko različitih sistema borenja. Uprkos teškom školovanju i napornim treninzima, Soke je uspeo da dopuni svoje borilačke veštine i znanja i iz meditacije, istorije i drugih ne borbenih aspekata umetnosti. Grand Master je i instruktor Judoa, Aikidoa, Kendoa, Iaidoa i meditacije, kao i kaligrafije i još nekoliko drugih umetnosti. Soke Kubota je sa osamnaest godina otvorio svoj prvi DOJO u Tokiju. Obučavao je Policijske jedinice više od 35 godina, od jednostavnih zahvata do specijalnih tehnika vezivanja lisica, a svetski su poznate njegove tehnike rukovanja pendrekom kao i “Kubotan” tehnike. Predavao je u 34 Agencije za sprovođenje zakona širom Sveta, uključujući Tokijsku i LA policiju, FBI i California Highway patrol.

Američki državljanin je od 1974. godine. Soke Kubota posvetio je najveći deo svog vremena nastavi Karatea u svojoj školi u Glendali, Kalifornija. Iako je poznat i priznat Svetski instruktor, Soke Kubota se najiskrenije zainteresovao za razvoj Karatea na svim nivoima sa posebnim akcentom na obuku mladih.

Poštovanje i disciplina su dve osnovne koncepcije, naglasio je, a Karate je izuzetno značajan za pravilan rast i razvoj dece i omladine, kao i održavanje i očuvanje zdravlja odraslih.

Pored svojih mnogobrojnih aktivnosti, Soke Kubota je napisao nekoliko knjiga o borilačkim veštinama. Njegovi objavljeni radovi obuhvataju akcije Kubotan, Umetnost Karatea, Gosoku Ryu Karate, Borba oružjem i dr. Izdao je takođe i zavidan broj video kaseta i DVD-jeva o Borilačkim veštinama. Soke Kubota je i glumac koji se pojavio u preko 321 filmova, 195 TV emisija i reklama. (The Mechanic, Killer Elite, Blue Thunder, Simon & Simon, Black Rain, Rising Sun and The Hunted).

Soke Kubota danas je jedan od najpriznatijih praktičara KARATEDO veštine, osnivač je Gosoku Ryu stila i nosilac najvišeg majstorskog zvanja 10˚ DAN.

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]

Knjige[уреди | уреди извор]