Spisak epizoda serije Kralj šamana (2021)

С Википедије, слободне енциклопедије

Kralj šamana (2021)
Poster druge adaptacije Kralja šamana.jpg
Jedan od postera serije Kralj šamana (2021)
Држава Japan
Мрежа Јапан TXN (TV Tokyo)
Премијерно приказивање 1. април 2021. (2021-04-01) — prezent
Број епизода 52
Претходна серија Kralj šamana (2001)

Kralj šamana (енгл. Shaman King) iz 2021. godine je druga anime adaptacija istoimene mange koju je napisao i ilustrovao Hirojuki Takei.

Manga je prvi put adaptirana u anime seriju 2001-2002. godine u produkciji studija TV Tokyo, NAS i Xebec, i prikazivala se na japanskom kanalu TV Tokyo kada je ubrzo postala fenomen i proizvela mnoge igrice, sličice i ostale reklamne materijale. Međutim, ova adaptacija nije sadržala originalni kraj iz mange.

Juna 2020. godine objavljeno je da će “Kralj Šamana” dobiti novi anime koji će adaptiratati 35. tomova mange i sadržati pravi kraj. Prva epizoda objavljena je 1. aprila 2021. godine. [1][2] Produkciju druge adaptacije vrši studio Bridge sa Đođijem Furutom kao režiserom, Šođijem Jonemurom kao scenaristom, Satohiko Sano kao karakter dizajnerom i Jukijem Hajašijem kao kompozitorom. Joko Hikasa daje glas Jou Asakuri, dok Megumi Hajašibara (Ana Kjojama), Kacujuki Koniši (Amidamaru) i Minami Takajama (Hao Asakura) opet pozajmljuju svoje glasove pomenutim likovima.[3][4]

Spisak epizoda[уреди | уреди извор]

Ep Naslov[5] Režiser Scenarista Originalni datum izlaska[6]
1 "The Boy Who Dances with Ghosts"
"Yūrei to Odoru Otoko" (幽霊と踊る男)
Naoto Hašimoto Šođi Jonemura 1. april 2021.
Hao Asakura, moćni šaman, reinkarnirao se kao jedan od dva blizanca. Odmah po rođenu, njegova porodica je bila spremna da ubije oba deteta kako bi zaustavila tu reinkarnaciju. Ali, Haov odani duh mu pomaže da se izvuče. Drugo dete, Jo, biva pošteđeno ali Hao se kune da će se vratiti po svoju „drugu polovinu“. Trinaest godina kasnije, Manta Ojamada, koji je odlučio da iskoristi groblje kao prečicu, naleće na Joa koji ga upoznaje sa duhovima na groblju. Manta, uplašen, beži kući. Sutradan, u školi, Manta govori svojim prijateljima šta se desilo. Oni mu, naravno, ne veruju. Čas počinje, i razredni predstavlja novog studenta, Joa Asakuru. Jo se, međutim, pravi kao da ne poznaje Mantu, pa ovaj odlučuje da će dokazati da duhovi postoje. Odlučuje da prati Joa, ali Jo provodi ceo dan gledajući u reku. Manta potom odlazi na groblje gde je upoznao Joa, ali ga tamo napada Rjuova banda. Videvši njegove rane, Jo odlučuje da prizna sve i odvlači Mantu na groblje kako bi rešio problem sa Rjuom. Tamo se spaja sa Amidamaruom, duhom samuraja čiji je grob Rju polomio. Rju biva poražen, i Jo pita Amidamarua da mu bude duh. Amidamaru odbija, objašnjavajući mu da ne može da napusti grob jer čeka nekoga. Manta i Jo potom odlaze u muzej gde se nalazi Amidamaruov mač i tamo upoznaju duha, Mosukea. Mosuke je bio slavan kovač i Amidamaruov prijatelj. Mosuke krivi sebe što je Amidamaru poginuo i sramota ga je što je pustio da njegov mač zarđa. Jo se spaja sa Mosukeom i popravlja mač, odnoseći ga te večeri Amidamaruu. Iako Mosuke nije lično došao da ga vidi, Amidamaru je zadovoljan mačem i odlučuje da prihvati Joovu ponudu.
2 "Another Shaman"

"Mō Hitori no Shāman" (もう一人のシャーマン)

Jošicugu Kimura Šođi Jonemura 8. april 2021.
Manta naleće na Tao Rena, opasnog šamana iz Kine koji, uprkos tome što već ima duha, želi Amidamarua. On govori Jou da su duhovi oruđe, i da dobrom oruđu treba dobar majstor. Jo, međutim, govori da mu je Amidamaru prijatelj i da se šamani i duhovi međusobno pomažu, ne koriste. Izbija borba. Ren na početku pobeđuje, ali Jo uspeva da mu zada dovoljno jak udarac na kraju. Mada, Jo završava u bolnici, gde otkriva Manti da je došao u Tokio kako bi se spremio za Šamansku borbu. U tom trenutku ulazi Ana, Joova verenica i trener.
3 "Anna and Tao Jun"

"Anna to Tao Jun" (アンナと道 潤)

Fumio Ito Šođi Jonemura 15. april 2021.
Ana govori Jou da će morati da trenira na njen način ako planira da pobedi u Šamanskoj borbi. Jo se na početku protivi, ali shvata da će bez Aninih treninga verovatno poginuti u toku turnira. Malo kasnije, Manta, Ana, Jo i Amidamaru odlaze u bioskop da gledaju akcioni film u kome glumi poznati majstor borilačkih veština, Li Pajron. Iako je film bio dobar, Ani je čudno što im je neko poslao besplatne karte. U tom trenutku se pojavljuje Đun Tao, Renova starija sestra koja ima sposobnost da kontroliše đangšije (zombije). Njen đangši je niko drugi do Li Pajron. Saznajemo da je Tao porodica ubila Pajrona pre mnogo godina i dala njegovo telo njoj kao poklon. Koristeći talismane, Đun kontroliše Pajrona. Naređuje mu da napadne Joa koji nije poneo svoj mač. Manta beži u sred borbe kako bi mu našao oružje. Naleće na Rjua koji poznat po tome što koristi drveni mač. Manta se vraća prekriven modricama ali sa mačem u ruci. Jo uspeva da skine talisman sa Pajrona koji, obuzet besom što mu je Tao porodica oduzela sve, napada Đun. Jo joj skače u pomoć, ali ne uspeva da ga smiri. Ana odlučuje da prizove Pajronovog pokojnog učitelja, Šamona. Iako umro u dubokoj starosti, Šamon uspeva da ga savlada i smiri. Uprkos svemu, Pajron ostaje uz Đun i njih dvoje odlaze.
4 "Happy Place"

"Besuto Pureisu" (ベストプレイス)

Masahiro Takata Šođi Jonemura 22. april 2021.
Oterana sa groblja, Rjuova grupa traži novo „Najbolje mesto“. Završavaju u napuštenoj kuglani gde Rjua zaposeda duh zvan Tokagero. Rju je primoran da otme Mantu i ode kod Joa jer Tokagero želi da ubije Amidamarua, samuraja koji ga je ubio pre 600 godina. Amidamaru ga se ne seća, što još više ljuti Tokageroa. On preti da će ubiti Mantu, i to Amidamaruovim mačem. Uprkos tome što mu je taj mač dragocen, Amidamaru i Jo ga uništavaju. Očajan, Tokagero preti da će ubiti Rjua, ali Jo mu nudi svoje telo. Tokagero prihvata, govoreći da će ga ubiti čim ga zaposedne, ali dirnut Joovom dobrotom, odustaje od svog plana. Rju kolapsira, ali ovo iskustvo budi njegove šamanske moći.
5 "Over Soul"

"Ōbā Souru!" (オーバーソウル!)

Kazuomi Koga Šođi Jonemura 29. april 2021.
Zvezda koja označava početak šamanske borbe obasjava noćno nebo. Silva, jedan od zvaničnika, odlazi da testira Joa. Govori mu da će se kvalifikovati za preliminarne borbe ako uspe da mu zada jedan udarac u datom roku. Jo se spaja sa Amidamaruom, ali ta tehnika mu ne pomaže. Silva mu kroz celu borbu suptilno pokazuje da mora da spoji svog duha sa nekim predmetom. Jo u tili čas to i radi, formira Oversoul i zadaje Silvi tačno jedan udarac. Silva ga takođe uči da svaki šaman ima određenu količinu šamanske moći, odnosno Furjoku.
6 "Yoh vs. Horohoro!"

"Yō Bāsasu Horohoro!" (葉VSホロホロ!)

Roko Ogivara Šođi Jonemura 6. maj 2021.
Počinju preliminarne borbe. Jo mora minimum dvaput da pobedi da bi nastavio dalje. Njegov prvi protivnik je Ainu zvani Horohoro. Ana šije Jou uniformu, i njih dvoje, zajedno sa Mantom, odlaze na mesto borbe. U toku meča, Horohoro otkriva razlog zašto hoće da postane Kralj šamana; želi da stvori ogromnu poljanu punu podbela gde bi živeli Koropokuru, duhovi prirode čiji dom je ugrožen zbog sve veće urbanizacije. Njegov duh. Kororo, je takođe Koropokuru. Jo pobeđuje u meču, ali njih dvojica postaju prijatelji. Horohorova sestra, Pirika, nije toliko srećna zbog toga.
7 "A Form of Courage"

"Sonna Yūki" (そんな勇気)

Juki Morita Đin Tanaka 13. maj 2021.
Joov sledeći protivnik je Johan Faust VIII, nekromanter iz Nemačke koji koristi kosture kao svoj medijum. Njegov duh je Eliza, njegova pokojna žena. Čak i pre borbe, Silva moli Anu da povuče Joa iz meča jer je Faust u svojoj prvoj borbi ubio svog protivnika. Ana odbija, govoreći da Jo mora da prođe kroz sve poteškoće ako namerava da postane Kralj šamana. Faust isprva izgleda fin, ali pokazuje svoju jezivu stranu kada otme Mantu i secira ga. Jo, koji je vazda opušten, postaje besan i nekontrolisano napada Fausta, gubeći dosta Furjokua pre borbe. Pošto se bore na groblju, Faust diže mnoštvo kostura, terajući Joa da nastavi da troši svoj Furjoku. Jo u jednom trenutku vređa Faustovu ženu, pa i sam Faust gubi kontrolu. Jo gubi sav Furjoku i zvanično gubi meč, ali Faust nastavlja da ga napada. Spašava ga Ren, ali ne zato što mu je stalo, već zato što mu je Jo sledeći protivnik.
8 "Progress"

"Shinka" (進化)

Šotaro Kitamura Fumihiko Šimo 20. maj 2021.
Manta i Jo obojica završavaju u bolnici. Mantini roditelji, koji su uspešni poslodavci, ga kude što se uopšte druži sa spiritualnom osobom. Mantu to ljuti, pa on odlazi kod Joa u sobu da vidi kako je. Kako bi ga poštedeo dalje opasnosti, Jo mu govori da ne želi da više budu prijatelji i odlazi natrag kući u Izumo. Manta se sprema da ode na studije u Ameriku, ali sreće Rjua. Govori mu šta se desilo i koliko ga boli što više nema Joa. Rju ga nagovara da zajedno odu u Izumo i popričaju sa njim. Tamo ih dočekuje Tamao, učenica Asakura porodice koja ima sposobnost predviđanja. Njeni duhovi, Ponći i Konći, su joj tog jutra rekli da „niski i visoki“ dolaze da povrede Joa. Ona misli da su to Manta i Rju, pa ih napada. Ana je zaustavlja, otkrivajući da su je Ponći i Konći prevarili. Jo u međuvremenu je poslat u pećinu u kojoj ni zvuk ni svetlost ne ulaze. Jomei, njegov deda, mu je rekao da šaman prvo mora da „umre“ da bi postao jači. Stoga, Jo mora da prepešači celu pećinu, bez vode, hrane i svojih čula. Jo uspeva i dočekuju ga Ana, Tamao i Manta.
9 "Yoh vs. Ren: Again!"

"Yō Bāsasu Ren Futatabi!" ( 葉VS蓮 再び!)

Jošicugu Kimura Šođi Jonemura 27. maj 2021.
Meč između Rena i Joa počinje. Jou je ovo poslednja šansa da se kvalifikuje, a Ren želi da mu se osveti. U međuvremenu, Đun odlazi kod njihovog oca, Ena i moli ga da oslobodi Rena porodičnih dužnosti. Govori mu da je Ren dobro dete i da mora da se liši mržnje. Ljut njenim rečima, En je zatvara u tamnicu. Ta mržnja koju je pominjala se vidi u Renovim napadima, ali on u toku borbe uviđa da mu Joova opuštenost, koja ga je isprva nervirala, u stvari prija. Obojica gube Furjoku u isto vreme i Goldva, poglavarka sela Pač (koje nadgleda Šamansku borbu), govori da obojica idu dalje.
10 "Night in the Flame"

"En no Yoru" (炎の夜)

Masahiro Okamura Jin Tanaka 3. jun 2021.
Horohoro se takođe plasirao dalje, pa on, Ren, Manta i Tamao odlaze da slave u Joovoj i Aninoj kući. Ren potom govori Jou da mora nešto da reši kod kuće i odlazi za Kinu. Sutradan, Jo i Tamao se vraćaju iz nabavke kada ih napadaju šamani-rokeri zvani braća BoZ. Oni svojom pesmom šalju Amidamarua, Ponćija i Konćija u „raj“. Rju i Tokagero se iznenada pojavljuju i spašavaju ih. Braća se povlače, ali pominju svog gospodara, Haa.
11 "A Tale of Two Men"

"Otoko Futari" (男二人)

Takeši Tomita Fumihiko Šimo 10. jun 2021.
Ren i njegov duh Bason stižu u Kinu. En im pruža „toplu dobrodošlicu“ i šalje armiju đangšija da ih napadne. Ren ih savladava, ali ga En nadjačava i baca u tamnicu gde je Đun. Bason uspeva da pobegne na vreme i vraća se u Japan, gde moli Joa da pomogne njegovom gospodaru. Jo, Horohoro, Rju i Manta odlaze u Kinu. En ih dočekuje tako što šalje pet veoma jakih đangšija. Horohoro i Rju govore Jou da će ih srediti, pa Jo nastavlja dalje do tamnice. Uspeva da oslobodi Rena i Đun. Svo troje se vraćaju gore gde su Horohoro i Rju. Saznajemo da je jedan od đangšija Pajronov pokojni učitelj, Šamon. Momci ne uspevaju da ga savladaju, pa ih Đun i Pajron spašavaju. Družina potom odlazi u sobu gde je En.
12 "Ren vs. En: The End of the Tao"

"Ren Tai En Tao no Shūen" (蓮VS円 道の終焉)

Akihiro Nagao Šođi Jonemura 17. jun 2021.
Momci su šokirani kada vide da je En veličine džina. Svi zajedno ga napadaju, ali bezuspešno. Tek nakon nekoliko neuspelih pokušaja shvataju da je Enovo telo u stvari Oversoul. Đun i Ren su šokirani jer je njihov otac oduvek bio toliki. Ren mu govori da želi da ide svojim putem, što veoma ljuti Ena. Nakon što izgubi svoj Oversoul, En, koji sada izgleda normalno, pokazuje družini da su njegovi duhovi preci Tao porodice. Objašnjava im da Tao porodice nikome ne veruje jer su u prošlosti bili terani čim više nisu bili korisni. En potom formira Oversoul oblika zmaja, ali i opet biva zaustavljen. Jo i ostali potom upoznaju Renovu i Đuninu majku i njihovog dedu. Sutradan, En daje Renu mač koji je generacijima u Tao porodici.
13 "And Hao!"

"Soshite Hao!" (そしてハオ!)

Haru Šinomija Šođi Jonemura 24. jun 2021.
Pošto je sledeća runda Šamanskog turnira u Americi, Jo i ostali odlaze na aerodrom. Tamo upoznaju Haa, misterioznog šamana koji govori Jou da treba da postane jači. Potom se svi, uključujući i Haa, ukrcavaju u avion sela Pač. Nakon nekoliko sati letenja, Goldva obaveštava sve šamane da je avion u stvari Oversoul i da će dalje morati sami da se snalaze. Avion iznenada nestaje. Hao koristi svog duha da odleti dalje, a Joova grupa jedva uspeva da sleti. Rju koristi svoj Oversoul „Veliki Palac“ da autostopira, i Amerikanac zvani Bili ih vozi do obližnjeg grada. Tamo upoznaju Liliraru, vidarku iz Seminoa plemena čija je dužnost da pokaže šamanima istinu o selu Pač. Ona zaposeda Joovu družinu duhovima Seminoa ratnika koji su poginuli u prošloj šamanskoj borbi. Družina ovim putem saznaje da je Seminoa ratnike ubio Pačevac koji izgleda isto kao Silva, ali ima Haovog duha. Osim što vide njihove uspomene, momci osećaju sav bol koji je misteriozni Pačevac naneo Seminoa ratnicima kad ih je ubio. Uprkos tome, oni nastavljaju da se vraćaju tamo. Lilirara je prijatno iznenađena njihovom upornošću, pa ih sa osmehom pušta da idu dalje.
14 "Lyserg the Avenger"

"Rizerugu Ribenjā" (リゼルグ・リベンジャー)

Roko Ogivara Đin Tanaka 1. jul 2021.
Družina upoznaje Lizerga Ditela, šamana iz Engleske kome je Hao ubio roditelje. On je u potrazi za jakim saveznicima, pa odlučuje da napadne Joovu grupu kako bi je testirao. Jo ne želi da se bori, ali Horohoro i Ren prihvataju izazov. Međutim, Lizerg ih nadjačava i uništava njihove medijume. Jo još uvek ne želi da se bori protiv njega, ali ga Lizerg svejedno napada. Jo uništava njegov medijum (klatno), ali Lizerg potom vadi kristalno klatno i napada svim što ima. Jo na sekund pokazuje svoj bes što podseća Lizerga na Haa. Lizerg gubi, ali Jo odlučuje da mu pruži šansu.
15 "When the Pieces Come Together"

"Haguruma no Kamiau Toki" (歯車のかみあう時)

Satoši Saga Fumihiko Šimo 8. jul 2021.
U Japanu, Jomei vodi Anu u Asakura hram i govori joj istinu o Hau. Saznajemo da je Hao bio moćan onmjođi koji je savladao svih pet elemenata i naučio tajnu reinkarnacije. Jomei daje Ani Haovu knjigu čini („Ćo Senđi Rjakecu“) i govori joj da mora da je odnose Jou. Upozorava je da knjigu čuvaju dva Haova šikigamija. Tamao, koja je sve prisluškivala, uzima knjigu i slučajno cepa pečat. Šikigamiji ih napadaju, ali ih Ana savladava. U međuvremenu, u Americi, Horohoro se odvaja od grupe kako bi snoubordovao. U jednom trenutku skače sa litice misleći da će mu Kororo pomoći da sleti, ali u tom trenutku saznaje da je ona nestala (Kororo je ljubomorna što je Horohoro nazvao Lizergovog duha, Morfinu, slatkom). Horohoro se budi u kući Blubel Blok. Ona je rendžer koji daje sve od sebe da čuva prirodu. Govori Horohorou da u šumi ima jedan medved koji joj je mnogo dragocen i koga često napadaju lovci. Horohoro odlazi da nađe tog medveda. Uspeva da ga smiri, ali tom trenutku medveda ubijaju lovokradice. Besan, Horohoro ih napada ali ne ubija.
16 "Enter the Ultra-Pompandour"

"Urutora Rīzento ni Yoroshiku" (ウルトラリーゼントによろしく)

Masahiro Takata Takeši Furuta 15. jul 2021.
Horohoro se vraća družini i svi zajedno odlaze do ruševina za koje veruju da je selo Pač. Međutim, ruševine su postale turističko mesto, pa Jo i ostali odlučuju da razgledaju okolo u slučaju da ima neki tajni ulazi. Tada ih napada broj Haovih pristalica, među kojima je Boris Cepeš Drakula. Horohoro komentariše da Jamada, Borisov partner, izgleda više kao vampir od njega. Boris ubija Jamadu, šokirajući Joovu družinu. Boris potom napada i njih. Koristi svog duha Balmura da „povampiri“ Lizerga. Saznajemo da je Balmuro u stvari bio lovac na vampire koji je dobrovoljno postao Borisov duh jer ga je grizla savest što je ubio njegove roditelje. Amidamaru uspeva da dopre do Balmura i on odlučuje da se povuče iz borbe.
17 "Guns of the Angels"

"Tenshi no Pisutoru" (天使のピストル)

Šotaro Kitamura Đin Tanaka 22. jul 2021.
Boris nastavlja da ih napada, ali ga blokira Rju. Priča potom odlazi malo u prošost, i vidimo Rjua kako moli Jomeija da ga trenira. Starac na početku odbija, ali ga Rjuova uporonost tera da se predomisli. Rju (i Tokagero) potom završava na dnu jedne planine. Jomei mu govori da mora da se popne na vrh prateći tok reke. Rjua u procesu odnosi bujica i napadaju duhovi meštana koji su živeli uz tu reku. Rju i Tokagero uspevaju da dođu do vrha gde mu Jomei govori za legenedu o Oroćiju. Priča se potom vraća u sadašnjost, i Rju koristi Oversoul oblika Oroćija da pobedi Borisa. Jo potom prilazi Borisu kako bi saznao neke informacije o Hau, ali vampira ubija Marko, kapetan grupe X-Laws. Ova grupa ima za cilj da uništi Haa, to je njihova pravda.
18 "Great Spirits and My Team"

"Gurēto Supirittsu Soshite Mai Chīmu" (グレート・スピリッツ そしてマイチーム)

Takahiro Tanaka Šođi Jonemura 12. avgust 2021.
Pri ulasku u selo Pač, družina ugledava Veliku Dušu i pada u nesvest. Um im se puni uspomenama celog sveta, pa se jedan po jedan bude u bolovima. Doduše, Ren uspeva da gleda direktno u Veliku Dušu, povećavajući time svoj Furjoku. Nakon što se svi probude, družina sreće Čokolava, šamana i „komičara“ iz Amerike koji želi da im se pridruži. Na početku ga odbijaju, pogotovo Ren koga nerviraju njegove šale; ali im Čokolav objašnjava da je sledeća faza Šamanske borbe turnir, i da svi šamani moraju da se podele u tročlane grupe. Ren, Horohoro i Čokolav postaju jedna grupa, a Rju i Jo se udružuju sa Faustom jer je Lizerg nestao. Kasnije saznajemo da se pridružio grupi X-Laws.
19 "Black Jaguar"

"Kuroi Jagā" (黒いジャガー)

Jošicugu Kimura Fumihiko Šimo 19. avgust 2021.
Turnir se održava na nenaseljenom ostrvu nedaleko od Tokija. Prvi meč čine Renov tim (nazvan The Ren) i jedan od Haovih timova, tim Cući-Gumi. Ren dopušta Čokolavu da se sam bori protiv braće BoZ, ali nakon što ih porazi, Pejote (vođa tima) koristi njihova tela kao medijume. Ne želeći da ih ubije, Čokolav odbija da ih ponovo napadne
20 "Chocolove’s Christmas"

"Chokorabu no Kurisumasu" (チョコラブのクリスマス)

Takuma Suzuki
Juto Umino
Takeši Furuta 26. avgust 2021.
Čokolav uporno pokušava da dođe do Pejotea, ali bezuspešno. Priseća se svoje prošlosti kada je bio ubica i član bande Shaft. Pošto su mu roditelji ubijeni na Božić, Čokolav je napadao i čak ubijao porodice u to doba godine. Jednog takvog dana, nakon što je ubio oca koji je nosio poklon svojoj deci, Čokolav upoznaje starca zvanog Oronu. Čokolav puca u njega, ali ga zaustavlja starčev duh-jaguar, Mik. Orona uspeva da smiri Čokolava kroz humor, i ubrzo nakon toga Čokolav napušta bandu i odlazi da uči šamanizam kod Orone. Njegova banda ubija starca, ali im Čokolav na to odgovara humorom. U sadašnjosti, Čokolav uspeva da nasmeje Pejoteove duhove i Renov tim pobeđuje.
21 "Iron Maiden Jeanne"

"Aian Meiden Jannu" (アイアンメイデン・ジャンヌ)

Haru Šinomija Šođi Jonemura 2. septembar 2021.
Sledi runda između X-I i tima Najls. Marko i Džejn prepuštaju bitku Lizergu, ali on ne uspeva da ubije protivnike jer njegov duh, Morfina, zaustavlja napad. Marko krivi Lizerga za neuspeh, pa umesto njega Džejn stupa u ring. Ona izlazi iz svoje Gvozdene lejdi i drži govor protivnicima. Kada Najlsi odbiju da prime njenu pravdu, ona priziva svog duha Šamaša i ubija ih.
22 "I'll Go Anywhere with you"

"Anata to Nara Doko Made mo" (あなたとならどこまでも)

Juki Morita Đin Tanaka 9. septembar 2021.
Jo, Rju i Faust su savladali Haovu knjigu čini koju je Ana donela u Ameriku. Noć pred njihovu bitku sa timom Ajsmen, Jo govori da će ih poraziti jednim udarcem. To nervira ne samo njegove protivnike, već i Rena koji se odvaja od grupe. Prilazi mu Hao i nudi mesto u svom timu, ali ga Ren napada. Sledećeg dana, tim Funbari banja (Joov tim) i tim Ajsmen stupaju u borbu. Faust oblikuje svoj novi Oversoul, „Mafisto E“ i time pokazuje koliko je Joov tim napredovao.
23 "The Power of Yoh"

"Yō Ryoku" (葉力)

Keisuke Nišiđima Fumihiko Šimo 16. septembar 2021.
Joov tim pokazuje svoje nove moći, ali uprkos jučerašnjem hvalisanju, pokazuju poštovanje prema svojim protivnicima. Jo ih dokrajčuje, ali nakon toga postaju prijatelji. Nakon borbe, Jo odlazi da poseti Lizerga.
24 "Trust No One"

"Seigi ni Ichiban Hitsuyō na Mono" (正義に一番必要なもの)

Roko Ogivara Takeši Furuta 23. septembar 2021.
Lizerg je zahvalan i dirnut što je Jo došao da ga poseti, ali ostatak tima X-Laws nije tako srećan. Oni opkoljuju Joa, ali Džejn ih zaustavlja. Nudi Jou da im se pridruži, ali Jo je odbija, govoreći joj da ne voli što ubijaju ljude. Sutradan, nakon što tim Hana-Gumi pobedi tim T-Prodakšn, Haov tim (tim Hoši-Gumi) stupa u borbu sa X-III. Tim X-III odmah priziva svoje anđele, ali Hao olako ubija Min i Kebina. Poslednji član, Venstar, se takođe žrtvuje kako bi saznao šta je Haov medijum. Međutim, Hao im sam govori da koristi kiseonik. Venstar baca granatu kako bi izvukao sav kiseonik iz ringa, ali Hao samo pretvara duha Vatre u Vodu. Tim X-III gubi, i Haov duh jede njihove duše.
25 "The Great Onmyoji, Hao Asakura"
"Dai Onmyōji Asakura Hao" (大陰陽師 麻倉葉王)
Jošicugu Kimura Šođi Jonemura 30. septembar 2021.
Jo otkriva svojim prijateljima da mu je Hao ne samo brat već i reinkarnacija onmjođija koji je rođen pre hiljadu godina. Priča se potom vraća na scenu iz prve epizode, gde vidimo kako Jomei i Mikihisa pokušaju da ubiju oba blizanca kako bi zaustavili Haovu reinkarnaciju.
26 "Mikihisa Typhoon"
"Mikihisa Taifūn" (幹久タイフーン)
Masakazu Jošimoto Đin Tanaka 7. oktobar 2021.
27 "Farewell Forever"
"Eien ni Sayonara" (永遠にサヨナラ)
Šotaro Kitamura Fumihiko Šimo 14. oktobar 2021.
28 "Yoh's Decision"
"Yō no Kimeta Koto" (葉の決めた事)
Masahiro Takata Takeši Furuta 21. oktobar 2021.
29 "Emeth"
"Emeto"" (emeth)
Aja Kobajaši Đin Tanaka 28. oktobar 2021.
30 "Mt. Osore Le Voile"
"Osorezan Ru Vowāru An" (恐山ル・ヴォワール un1)
Jūki Šina Šođi Jonemura 4. novembar 2021.
31 "Mt. Osore Le Voile II"
"Osorezan Ru Vowāru Du" (恐山ル・ヴォワール deux2)
Fumio Maezono Fumihiko Šimo 11. novembar 2021.
32 "Mt. Osore Le Voile III"
"Osorezan Ru Vowāru Torowa" (恐山ル・ヴォワール trois3)
Šigeki Avai Takeši Furuta 18. novembar 2021.
33 "Mt. Osore Le Voile IV"
"Osorezan Ru Vowāru Kyatoru"" (恐山ル・ヴォワール quatre4)
25. novembar 2021.

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ 「シャーマンキング」2021年4月に完全新作TVアニメ制作決定!2000年版アニメも配信. Natalie (на језику: јапански). 12. 6. 2020. Приступљено 12. 6. 2020. 
  2. ^ Loo, Egan (11. 6. 2020). „Shaman King Manga Gets Brand-New TV Anime Next April”. Anime News Network. Приступљено 12. 6. 2020. 
  3. ^ アニメ「SHAMAN KING」葉役は日笠陽子!小西克幸・林原めぐみ・高山みなみは続投. Natalie (на језику: јапански). 17. 9. 2020. Приступљено 17. 9. 2020. 
  4. ^ Pineda, Rafael Antonio (16. 9. 2020). „New Shaman King Anime's Teaser Reveals Cast, Staff”. Anime News Network. Приступљено 17. 9. 2020. 
  5. ^ „Sutōrī|Terebi Anime "Shāman Kingu" Kōshiki Saito” STORY|TVアニメ『SHAMAN KING』公式サイト [Story|TV Anime "SHAMAN KING" Official Website]. shamanking-project.com (на језику: јапански). Архивирано из оригинала на датум 1. 4. 2021. Приступљено 1. 4. 2021. 
  6. ^ „On'ea|Terebi Anime "Shāman Kingu" Kōshiki Saito” ONAIR|TVアニメ『SHAMAN KING』公式サイト [On-Air|TV Anime "SHAMAN KING" Official Website]. shamanking-project.com (на језику: јапански). Архивирано из оригинала на датум 4. 3. 2021. Приступљено 4. 3. 2021.