Srpski telegraf

С Википедије, слободне енциклопедије
Srpski telegraf
Originalni logo dnevnih novina Srpski telegraf
TipDnevne novine
FormatTabloid
VlasnikMedijska mreža
OsnivačMedijska mreža
PredsednikSaša Milovanović
Glavni urednikMilan Lađević
Zamenik urednikaBoris Vuković
Osnivanje2016.
SedišteTrg Nikole Pašića 7/II, Beograd - Srbija
Zemlja Srbija
ISSN2466-4022
Veb-sajtwww.republika.rs

Srpski telegraf je dnevna tabloidna novina koja izlazi i distribuira se u Republici Srbiji, u vlasništvu domaće kompanije Medijska mreža sa sedištem u Beogradu.

Istorijat[уреди | уреди извор]

Prvi primerak novina izlazi 24. marta 2016. štampan u tiražu od 250.000 primeraka i dobijao se besplatno na kioscima. [1][2] Pokrenut je simbolično na godišnjicu početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije (SRJ) od strane dugogodišnji profesionalnih novinara Milana Lađevića i Saše Milovanović.

Prvo nedeljno izdanje Srpskog telegrafa izlazi 4. jula 2021. [3]

Ostale publikacije[уреди | уреди извор]

Dodatak „Astro“, izlazi ponedeljkom 

Detaljan nedeljni horoskop za svaki znak zodijaka, astrološke prognoze na poslovnom, ljubavnom planu i zdravstveno stanje svakog horoskopskog znaka. Prepoznatljivi saveti astrologa, zanimljive astrološke teme i analiza pozicija planeta i njihov uticaj na ponašanje znakova zodijaka.

Dodatak „Rijaliti“, izlazi utorkom

Najzanimljiviji i najaktuleniji događaji i vesti iz popularnih rijaliti programa. Pikanterije iz privatnog života, sudbine i afere rijaliti učesnika, intervju sa članovima porodica. Životi učesnika u stvarnom svetu nakon napuštanja rijalitija, kako žive, šta rade i pričaju, kako troše novac koji su zaradili učešćem u rijalitiju.

Dodatak „Tetka Saveta“, izlazi sredom

Dodatak za svaku ženu koja želi da ima savršeno uredan, čist i dekorisan životni prostor, a ne želi da sve svoje slobodno vreme provede u čišćenju, pranju, kuvanju i glancanju. Čitaocima daje korisne savete i trikove kako da sa što manje novca, vremena i truda završe sve moguće poslove oko stana, kuće i dvorišta. Savetnik za potrošače su vesti kojima se upozoravaju kupci o prevarama, koje mogu da ih zadese na tržištu, bilo da kupuju nameštaj, odeću, hranu ili koriste usluge raznih firmi.

Dodatak „Ruski lekar“, izlazi četvrtkom

Dodatak u kojem možete da saznate šta ruski doktori imaju da kažu o bolestima za koje su usko specijalizovani, najnovijim medicinskim dostignućima, kao i njihove savete i smernice za lečenje. Savete daju ruski specijalisti iz raznih oblasti, koji su priznati svuda u svetu. Recepti za prirodne lekove, koje možete da napravite sami i to od sastojaka koje već imate u kući. Namirnice koje bi trebalo da uvrstite u jelovnik i zbog čega, a šta bi trebalo da izbegavate u širokom luku.

Dodatak „Srpski kuvar“, izlazi petkom

Pripremanje ukusnih jela sa mesom, bez mesa ili vegeterijanska sa što manje utrošenog vremena, para i nerava sa receptima za hranu, koja će oduševiti svakog gosta. Čitaoci koje su na hrono ishrani mogu da pronađu obrok za doručak, ručak i večeru. Zanimljive i korisne informacije o određenom voću ili povrću, koje je izabrano za namirnicu broja.

Srpski telegraf onlajn[уреди | уреди извор]

Srpski telegraf objavljuje sadržaje iz dnevnih izdanja u okviru svoje multi-platforme za vesti Republika.rs, pokrenute 2017. godine.

Autorski tesktovi[уреди | уреди извор]

Povodom 3. rođendana 24. marta 2019. Srpski telegraf objavljuje autorski tekst Predsednika Srbije Aleksandra Vučića pod naslovom „Izbore ili moju glavu – šta hoćete?“ [4]

Pokrenute incijative[уреди | уреди извор]

Dnevni list "Srpski telegraf" pokrenuo je inicijativu da se junacima sa Košara, koji su 1999. dali živote braneći granice Srbije od prodora OVK i NATO podigne spomenik u Beogradu. [5]

Idejno rešenje skulpture autora Miodraga Rogana postavljeno je u park šumi „Bencio Buli”.

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Srpski telegraf" od 24. marta na kioscima”. UNS. 17. 03. 2016. Приступљено 23. 02. 2022. 
  2. ^ Ćirilović, Jelisaveta (24. 03. 2016). „Od danas još jedan dnevni list u prodaji”. N1 info. Приступљено 23. 02. 2022. 
  3. ^ „Srpski telegraf od sada i nedeljom na kioscima”. Republika.rs. 04. 07. 2021. Приступљено 23. 02. 2022. 
  4. ^ „Predsednik Vučić za Srpski telegraf: Spremite se za istinu, moćnija je od testere i vešala”. Republika.rs. 24. 03. 2019. Приступљено 23. 02. 2022. 
  5. ^ „Komisija usvojila inicijativu Srpskog telegrafa za postavljanje spomen obeležja herojima sa Košara”. 24. 09. 2019. Приступљено 23. 02. 2022. 

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]