Stronghold

Из Википедије, слободне енциклопедије
Stronghold
Развио Фирефлај Студиос
Датум(и) објављивања 19. октобар, 2001.[1]
Жанр(ови) Стратегија
Платформе Виндоуз, Мекинтош
Начин контроле Миш и Тастатура

Stronghold је историјскa стратегија у реалном времену. Игра је развијена од стране Фирефлај Студиос 2001. године. Игра се фокусира првенствено на освајање и ширење, али такође обезбеђује простор за економску стратегију и развој. Ту је и економска и војна кампања. Игра се одвија у средњовековној Енглеској и Велсу.

Игра[уреди]

У овој игри играч преузима улогу господара у краљевству. Циљ је да се створи стабилна економија и јака војска да се брани против окупатора, уништи непријатељске замкове и оствари циљеве, мисије.

Војна кампања се заснива на мапи Енглеске. Позадинска прича у кампањи почиње када краљ инфицира варварску непријатеља, где је краљ заробио и држао за откуп. Четири Господа а преузме контролу над Британији, делећи га у својим личним територијама.Играч представља младог, неискусног командант, чији је отац убијен у заседи један од негативаца, помажу два господара преосталих лојални краљу. Играч затим има да поврати контролу над Британији, поново стицање контроле једног округа сваке мисије. Играч мора да победи сваког од четири лордова у кампањи, примање помоћ од краља након што је успешно избави средином игру. Економска кампања постављена после главне кампање, где играч поново схватања делова Краљевине.Играч је поставити циљеве да заврши против разних препрека, као што су разбојника и ватре.

Други начина игре су један борбени задатак и економских сценарија, где играч мора да заврши било војне или економске циљеве.Опсада режим укључен у игри, у којој играч може напасти или да брани неколико историјских замкове. Бесплатан буилд режим је још једна игра режим, овде играч има могућност изградње замак без икаквих циљева. Више сценарија може бити креиран за игру помоћу уграђеног у карте уредника.

Литература[уреди]

Спољашње везе[уреди]