Ted Mozbi

С Википедије, слободне енциклопедије
Džoš Radnor koji je glumio Teda Mozbija

Teodor Evelin „Ted” Mozbi (Ohajo, 25. april 1978. godine) je jedan od pet glavnih likova serije Kako sam upoznao vašu majku. Ted je izmišljeni lik i narator cijele serije. On kroz seriju svom sinu i kćerci prepričava svoj život i slikovito objašnjava svoje dogodovštine iz mladosti, a glavna tema je zapravo kako je upoznao njihovu majku.

Opis[уреди | уреди извор]

Tedov lik se zasniva na vezi između njega i njegovih prijatelja. Ted je muškarac u 30-im godinama, koji provodi dane u kafiću MacLarens Pub sa svojim prijateljima, radeći posao koji voli, posao arhitekte. Prvobitno je bio arheolog, ali zbog poteškoća u scenariju profesija je promjenjena u arhitektu. Njegova ličnost se može poistovijetiti sa likom Rosa iz serije Prijatelji. Ted živi u stanu na Menhetnu sa svojim najboljim prijateljem Maršalom i njegovom dugogodišnjom djevojkom Lili Aldrin.

Osobine[уреди | уреди извор]

Ted je osoba koja je u potrazi za srodnom dušom i shodno tome on je sklon čudnim romantičnim gestovima. Npr. u prvoj epizodi serije on krade plavi rog iz restorana i pokušava da impresionira Robin (osobu koja poslije toga postaje dio društva).[1] Ted je kroz čitavu seriju predstavljen kao jedna plemenita, duhovita, ljubazna, požrtvovana osoba i prijatelj koji je uvijek spreman da pomogne.

Vidi još[уреди | уреди извор]

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ how-i-met-your-mother.fandom.com

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]