Telegraf.rs

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Telegraf.rs
Telegraf.rs logo.jpg
Telegraf.rs
TipInternet medij
FormatVeb sajt
VlasnikInternet Group d.o.o.
Glavni urednikStefan Milošević
Osnivanje16. januar 2012.
Jeziksrpski
SedišteSavski nasip 7, Beograd
Veb-sajttelegraf.rs

Telegraf.rs je medijski portal informativno-zabavnog karaktera koji je krenuo sa radom u januaru 2012. godine[1]. Glavni i odgovorni urednik je Stefan Milošević.

Osnivanje[уреди | уреди извор]

Portal Telegraf.rs je projekat kompanije Internet Group d.o.o., specijalizovane za poslovnu primenu interneta i koncipiran je kao klasičan online medij bez štampanog izdanja čije sadržaje kreira i uređuje redakcija od preko 50 novinara. Tehnička priprema novinskog portala je počela juna 2011. godine. Prva verzija aplikacije za mobilni telefon (Android, iOS) u aprilu 2012.

Po podacima servisa Gemius iz novembra 2018. godine, Telegraf.rs se nalazi u top 3 najposećenijih sajtova u Srbiji[2].

Uredništvo[уреди | уреди извор]

Kada je portal osnovnan, funkciju glavnog i odgovornog urednika je obavljao Antonije Kovačević. U decembru 2012. godine, na tu poziciji dolazi Aleksandar Jovanović. Redakciju čini preko 50 novinara i spoljnih saradnika raspoređenih u nekoliko redakcija - vesti, sport, jetset, zanimljivosti, foto, sex&ljubav, život&stil i hi-tech.

Uređivačka politika[уреди | уреди извор]

Fokus je na brzim i aktuelnim informacijama informativnog ali i zabavnog karaktera uz punu integraciju sa društvenim mrežama.

Mi se ne ograničavamo samo na kratku informaciju, već se trudimo da pružimo širu sliku o događanjima, ali i da u potpunosti uključimo naše posetioce u priču. Društvene medije ne vidimo samo kao kanal za promociju, već i kao platformu za uspostavljanje odnosa sa našim čitaocima i mogućnost njihovog uključivanja u rad samog portala, čime stičemo jasnu prednost u odnosu na našu konkurenciju.[3]

Sadržaji[уреди | уреди извор]

Neke od najpopularnijih kategorija u okviru portala:

  • IT novosti: rubrika vesti iz sveta tehnike, posvećena novostima iz sveta mobilnih telefona, kompjutera i gadžeta.

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ Dragan Varagić (17. 01. 2012). „Telegraf.rs novi portal vesti na srpskom Internetu”. Dragan Varagić. Pristupljeno 17. januar 2012. 
  2. ^ „gemiusAudience”. Pristupljeno 26. decembar 2018. 
  3. ^ „O nama-Telegraf.rs”. Архивирано из оригинала на датум 13. 02. 2013. Приступљено 22. 02. 2013. 

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]