The Sisters of Mercy

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
The Sisters of Mercy
Andrew Eldritch2009.jpg
The Sisters of Mercy
Основне информације
Жанр(ови)готик рок,
дарквејв,
пост-панк
Место оснивањаЛидс, Енглеска
Веб-сајтhttp://www.the-sisters-of-mercy.com/

The Sisters of Mercy je британски готик рок бенд који је формиран 1980. у Лидсу, у Енглеској. Након постизања раног успеха у андерграунд круговима, бенд је имао комерцијални пробој средином 1980-их и одржавао га до средине 1990-их, када су престали да објављују нова издања у знак протеста против њихове издавачке куће. Тренутно бенд одржава само турнеје.

Бенд има три објављена студијска албума, од којих је последњи био издат 1990. Сваки албум је снимљен са другом поставом, осим певача и композитора Ендруа Елдрича (Andrew Eldritch) и ритам машине зване доктор Аваланш (Doktor Avalanche) који су једини стални чланови бенда. Елдрич и Аваланш такође су били укључени у The Sisterhood, сајд-пројекат настао услед Елдричевог спора са бившим члановима.

Бенд је престао са снимањем музике 1994. када су отпочели штрајк против њихове продуцентске куће Тајм Ворнер (Time Warner), коју су оптужили за ускраћивање хонорара и неспособност. Иако их је Тајм Ворнер разрешио уговора 1997. године, нису потписали уговор са другом кућом и одлучили су да не издају независно, упркос бројним новим песмама које изводе на својим концертима.

Од 1985, када су остали чланови оригиналног бенда отишли, The Sisters of Mercy је постао средство уметничког изражавања Ендруа Елдрича. Бивши чланови групе су основали бендове Ghost Dance и The Mission.

Дискографија[уреди]

Види још[уреди]