Пут (филм из 2002)

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са The Trip)
Пут
Филмски постер
Изворни насловThe Trip
РежијаМајлс Свејн
СценариоМајлс Свејн
Главне улогеЛери Саливен
Стив Браун
Реј Бејкер
Алексис Арквет
Продуцентска
кућа
TLA Releasing
Година2002.
Трајање95 минута
ЗемљаСАД
Језикенглески
Веб-сајтwww.tlareleasing.com/details/product_details.cfm?id=187809&v=11
IMDb веза

Пут (енгл. The Trip) је амерички филм из 2002. године. Филм је режирао Мајлс Свејн, а у питању је геј романса која прати везу између два мушкарца од њиховог упознавања 1973, па све до 1984. године.

Заплет[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

На једној забави у Лос Анђелесу, Томи, који је отворено геј, упознаје Алана, писца и члана организације Млади републиканци. Алан почиње писање књиге која је јако критична према хомосексуалцима и њиховом начину живота, те позива Томија на вечеру како би га интервјуисао за књигу. Међутим, тамо долази до свађе између њих двојице, те Томи одлази.

Након одређеног времена, када је Алан завршио своју књигу, он одбија да потпише уговор са издавачем јер схвата своја права осјећања према Томију и одбацује своје предрасуде према геј заједници. Ускоро њих двојица отпочињу љубавну везу.

Радња филма дешава се у времену настанка ЛГБТ покрета и првих сукоба са конзервативцима до којих је дошло након што је Анита Брајант започела познату кампању за укидање закона против дискриминације на Флориди, уз помоћ организације Save Our Children.

Спољашње везе[уреди | уреди извор]