Usagi Cukino

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Mesečeva ratnica
SMVolume1.jpg
Prvo prik.epizoda 1
Informacije
NadimakUsako
AlijasMornarka Meseca, Princeza Sereniti
Vrstačovek
Polženski
Godine14-16
Datum rođenja30. juna
Specijalnostratnica ljubavi i pravde
Zanimanjestudent
Porodicaotac Kendži Cukino

majka Ikuko Cukino

brat Šingo Cukino
Suprug(a)Mamoru Čiba/princ Endimion
DecaČibiusa Cukino
Kousagi Cukino (manga)
AdresaJapan
TumačKotono Micuiši (1-43,51-200) Kae Araki (44-50)
IzmislioNaoko Takeuči

Usagi Cukino (engl. Serena Tsukino) je glavni lik anime mange Sailor Moon. Ona pomoću svojih magičnih moći može da se preobrazi u Mornara Meseca (eng. Sailor Moon, jap. セーラームーン Sērā Mūn) i kontroliše moći ljubavi i pravde. Njena uniforma se često monja tokom novih transformacija, npr. njena uniforma u prvoj transformaciju sadrži plavu i crvenoroze boju, a peta transformacija žutu, crvenu, roze, belu i teget.

Njene transformacije su:

 • Moć Mesečeve prizme, make up! (Moon prism power, make up!)
 • Moć Mesečevog kristala, make up! (Moon crystal power, make up!)
 • Kozmička moć Meseca, make up! (Moon cosmic power, make up!)
 • Kriza, make up! (Crisis, make up!)
 • Moć Mesečeve krize, make up! (Moon crisis power, make up!)
 • Večan Mesec, make up! (Moon Eternal. make up!)

Njeni napadi su:

 • Akcija Mesečeve tijare! (Moon tiara action)
 • Mesečeva upijajuća eskalacija! (Moon healing escalation!)
 • Svetlosni zrak Mesečeve princeze! (Moon princess halation!)
 • Mesečev spiralni srcoliki napad (Moon spiral heart attack!)
 • Duga bola Mesečevog srca! (Rainbow Moon hert ache!)
 • Mesečeva divna meditacija! (Moon Gorgeous Meditation!)
 • Medeno Mesečev terapični poljubac! (Starlight honeymoon therapy kiss!)
 • Poljbac moći kristala srebrnog Meseca! (Silver Moon crystal power kiss!)

Cukino Usagi[уреди]

Usagi ima četrnaest godina. Ona je nespretna, plačljiva, voli da jede i spava i često je ranjiva. Usagi kao učenik uopšte ne prolazi dobro zbog njene nemarnosti i neodgovornosti. Bez obzira koliko se Usagi čini kao loša osoba iz gore navedenih osobina, ona poseduje jednu veoma dobru osobinu- ima veliko i čisto srce, dobrodušna je i nikome ne čini zlo. Usagi je rođjenna 30. juna, ima plave oči, plavu kosu (njena frizura je specifična po dve punđe na vrhu glave iz kojih se protežu dve dugačke kike, zbog toga je Rei, Mamoru i Haruka zovu knedloglava), rak je u horoskopu, omiljen dragulj joj je biser,najviše voli da jede sladoled i tortu, a najmanje šargarepe, omiljene boje su joj bela i roze i želi da postane dama. Usagi živi sa majkom, kućnom domaćicom,Ikuko Cukino (jap.月野育子), ocem, fotografom, Kenđijem Cukino (jap.月野謙之) i mlađim bratom Šingom Cukino (jap.月野進悟). Naoko Takeuči je Usaginu porodicu imenovola i dala osobine kao što je njena prava porodica. Usagi na japanskom znači zec, a Cukino meseca, to znači da njeno ime na našem jeziku treba da znači Zec Meseca. Usagi se često svađa sa Rei i Čibiusom, mnogo poštuje Ami i Makoto.

Meseceva Ratnica (anime)[уреди]

Kada ,jednoga dana, Usagi upozna Lunu, mačku koja govori, ona joj daruje magični Mesečev broš pomoću koga se Usagi transformaiše u Mesecevu Ratnicu. Bez obzira što je ona najmoćnija, Usagi se i u svom drugom obliku ponaša neodgovorno i plašljivo. Često joj pomaže Maskirani smoking (eng.Tuxedo Mask jap. Tuxedo Kamen タキシード仮面 Takishīdo Kamen), a kada upozna ostale mornarke ratnice, takođe biva zaštićena od njih. Usagina misija je da njađe mesečevu princezu (Princezu Sereniti) koja će pomoću svog kristala pobediti neprijatelje. Ipak, ispostavlja se da je Usagi princeza Sereniti, Mamoru princ zemlje (princ Endimion), a ostale mornarke ratnice zaštitnici princze Sereniti. Svi oni su imali svoj prošli život u kome su bili, malo pre navedene, osobe. Kada se desio rat između mračnih sila i Meseca, svi su umrli, a majka princeze Sereniti (kraljica Sereniti) je sve umrle prebacila na Zemlju da započnu novi život, bez sećanja na stari i ostala na Mesecu, u uništenom mesečevom kraljevstvu. Usagi kasnije postaje jača i iskusnija, ali nikada ne prestaje da slabi kada su joj prijatelji u nevolji, to joj je jedina slaba tačka.

Manga[уреди]

U mangi, Usagi ne menja svoju ličnost i osobine, ali neke stvari u njonom životu se menjaju. Lunu je upoznala na drugačiji način. U animeu ju je spasila od nekoliko male dece, a u mangi je, trčeći u školu, pala na nju. Takođe se vidi da je njena i Mamoruova veza strastvenija. Pritom, Mesečevo kraljevstvo (u kome je Usagi bila princeza) je još uvek u jednom komadu, Luna je zamolila Usagi da tamo ostane i postane Mesečeva kraljica, ali Usagi je to odbila i ostala na Zemlji da se bori. Nešto što je takođe drugačije je Usagina uniforma koja je ponakad drugačija od uniforme iz animea, i Usagina kosa je bela u toku nekih transformacija i kada je princeza Sereniti.

PGSM[уреди]

U PGSM-u (celo ime je Pretty Guardian Sailor Moon, to je live action serija zasnovana na mangi Sailor Moon) Usagi ima braon kosu vezanu u kike dok je normalna četrnaestogodišnjakinja, što joj i pomaže za skrivanje identiteta. Kao što možete pročitati u članku Minako Aino, Minako Usagi odmenjuje kao princeza Sereniti, a Usagi nju odmenjuje u njenom životu pop idola. Usagi u PGSM-u može da se bori i ima moći kada je Princeza Sereniti, ona tada ima slično odelo kao Mornarka Meseca, ali ima i krunu. Usagi je na kraju uništila svet i ostala sama, ali ga je kasnije svojim srebrnim kristalom vratila u normalu.

Forme i aspekti[уреди]

Ovo su njene forme:

Oblik Anime Manga PGSM
Cukino Usagi Ep.1 Pog.1 Čin 1
Super Meseceva Ratnica Ep.111 Pog.29 --
Večna Meseceva Ratnica Ep.172 Pog.41 --
Princeza Sereniti Ep.33 Pog.9 Čin 26