Viasat Nature

С Википедије, слободне енциклопедије
Вајасат нејчер
Типтелевизијска мрежа
ЗемљаШведска
ДоступностСредња Европа
Источна Европа
Русија
Заједница независних држава
Оснивање2002. год.; пре 22 године (2002)
СедиштеЛондон, Уједињено Краљевство
ВласникViasat World LTD
Формат слике1080i (HDTV)
Мрежне
афилијације
Веб-сајтwww.viasatworld.com/brands/viasat-nature

Вајасат нејчер (енгл. Viasat Nature) претплатнички je ТВ канал у власништву шведске медијске компаније Viasat World LTD. Канал је фокусиран на животиње и њихове власнике, класичне дивље животиње, хитну помоћ и спашавање животиња, свет природе и паркове и уточишта. Вајасат нејчер је 24-часовни канал који емитује програм у средњој и источној Европи, Русији и Заједници независних држава.

Канал води порекло од TV6, шведског женског канала који је покренут 1994. године. Канал је 1998. промењен у пан-нордијски претплатнички канал који приказује документарне филмове о природи од 18 часова до 21 час („TV6 Nature World“), а затим акциони филмови и серије од 21 час до поноћи („TV6 Action World“). 2002. године канал је преименован и постао је Вајасат нејчер.

Вајасат нејчер ко−продуцира и набавља садржај од међународних дистрибутера и продукцијских кућа.

Од 2012. године, Вајасат нејчер заједно са сестринским каналима Viasat Explore и Viasat History се емитују у ХД формату заједно са СД фидом на Вајасат сателитској платформи.

Неке од емисија које се приказују су Рад у опсасним условима, Јоркширски ветеринар, Улични ветеринар, Заједница мерката: успон династије, Кинеско тајно краљевство мајмуна, Спашавање дивљег света у Малавију, Гигантске животиње, Високи и ниски: природни екстреми, Успон сисара, Спашавање дивљине и многе друге.

Види још[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]