Voodoo (албум)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Voodoo
KingDiamondVoodoo.jpg
Студијски албум: Кинг Дајмонд
Датум 1998
Жанр хеви метал, блек метал
Трајање 61:57
Издавач Massacre Records
Продуцент Кинг Дајмонд
Дискографија
The Graveyard
(1996)
Voodoo
(1998)
House of God
(2000)

Voodoo (Вуду) је осми студијски албум данског хеви метал бенда Кинг Дајмонд издат 1998. године у Европи (Massacre Records). Такође је издат у облику ЦД-а у САД-у (Metal Blade). Албум су продуцирали Кинг Дајмонд и Енди Ла Рок.

Прича[уреди]

Вуду је прича из 1932. године о породици Lafayettes која се састоји од Саре, Дејвида и њиховог деде. Они су се преселили у старој кући колонијалног типа на Мисисипију, касније се испоставља да је кућа саграђена одмах поред Вуду гробља.

Непознат Лафајетовима, кућни помоћник Салем је умешан у Вуду магијама. Салем суделује у Вуду ритуалима на гробљу, заједно са доктором Ле Кро, Вуду врачом, Мадам Саритом и Лулом Шеваље, девојком која никад није виђена.

Лафајетови чују вуду бубњеве са церемонија на гробљу. Они се одазивају тајном састанку са Салем да се договоре шта да раде и одлучују да униште гробље. Салем не жели да се то деси и искрада се у поноћ да прича са доктором Ле Кро. Ле Кро Салему даје новац да купи чаробни песак и говори му да морају да се отарасе Лафајетових.

Салем убацује змију у Дејвидовој соби, меша прљавштину са гробља са дедином храном, и након разговора са мртвим Бароном Самедијем, сипа чаробни песак на Сару док она спава. Дејвид и деда се јако разболе, а Сару опседа вуду дух.

Деда успева да позове оца Мелоуна, истеривача ђавола. Отац Мелоун путује до њихове куће да истера демона из Саре. Он не успева и пада у несвест од исцепљености. Док је он вам свести, Лула доноси тешки, ноктима изгребани церемонијални крст Барона Самедија. Сара напада Мелоуна са крстом и умало га убија. Затим је стигао деда и рекао јој да престане, што је она и учинила, сачувајући Мелоунов живот. Затим је звао полицију и хитну помоћ који су стигли два сата након тога.

Прича се закључује Салемом који говори о последицама ситуације, што значи да је он побегао за време дешавања у кући. Затим објашњава да су Лафајетови напустили кућу након изласка из болнице. Сарино дете се родило, али је говорило чудним језиком - наопачке. Један експерт је изговорио реч "Вуду".

Листа Песама[уреди]

 1. „Louisiana Darkness“ - King Diamond 1:43
 2. „LOA House“ - King Diamond, Andy LaRocque 5:33
 3. „Life After Death“ - King Diamond 5:40
 4. „Voodoo“ - King Diamond 4:34
 5. „A Secret“ - King Diamond, Andy LaRocque 4:04
 6. „Salem“ - King Diamond 5:18
 7. „One Down Two to Go“ - King Diamond, Chris Estes 3:45
 8. „Sending of Dead“ - King Diamond 5:40
 9. „Sarah's Night“ - King Diamond 3:22
 10. „The Exorcist“ - King Diamond, Andy LaRocque 4:52
 11. „Unclean Spirits“ - King Diamond, Chris Estes 1:49
 12. „Cross of Baron Samedi“ - King Diamond 4:29
 13. „If They Only Knew“ - King Diamond 0:32
 14. „Aftermath“ - King Diamond 1:35

Постава Бенда[уреди]