WrestleMania XXV

Из Википедије, слободне енциклопедије

Двадесет пета Годишњица WrestleMania-е, или WrestleMania 25 (такође се наводи римским бројевима као, WrestleMania XXV), је двадесет пета WrestleMania под промоцијом World Wrestling Entertainmenta планирана за 5. април, 2009. на Рилајант Стадиону у Хјустону, у америчкој савезној држави Тексас. То је друга Wrestlemania одржана у америчкој савезној држави Тексас, прва је била WrestleMania X-Seven, такође у Хјустону, одржана у 2001. Реклама за овај догађај је "Све је веће у Тексасу, а посебно WrestleMania."

Продукција[уреди]

Објављено је 30.јануара, 2009 да ће "War Machine" и "Shoot to Thrill", групе AC/DC, бити званичне песме WrestleMania-е.

Пут ка WrestleMania-и[уреди]

Од 1993, победник Royal Rumble меча добија прилику да изазове неког од шампиона на WrestleMania-и. Једини победници Royal Rumble-а који се нису борили за титулу на WrestleMania-и су Стив Остин 1997, и Винс МекМен 1999.Ренди Ортон је победио на Ројал Рамбл мечу и изазвао је Трипл Ејча за титулу WWE Шампиона на WrestleMania-и XXV.

У Raw-у, 16. фебруара, Шон Мајклс је изазвао Џона Лејфилда на меч следеће недеље за право да се суочи са Андертејкером на WrestleMania-и. Шон је победио у том мечу, али је приморан да се бори против Владимира Козлова за право да изазове Андертејкера на WrestleMania-и.

Money in the Bank (MITB) квалификациони мечеви су почели Фебруара 23, 2009 у Raw-у са Triple Threat мечом у коме су учествовали Си-Ем Панк, Џон Морисон и Миз. Си-Ем Панк је победио у мечу и он се први квалификовао за Money in the Bank Ladder меч. Следеће недеље у Raw-у, био је још један triple threat меч између Реј Мистерија, Кејна и Мајка Нокса. Кејн је победио у овом мечу и учествоваће у Money in the Bank Ladder мечу.

На Royal Rumble-у Мет Харди напао је свог брата Джефа Хардија док је бранио WWE титулу. Након тога почело је ривалство нјих двоје, тако да су се нјих двоје састали на WrestleMania-и и то у Extreme Rules мечу који се још и назива меч са екстремним правилима . То је меч у којем се не може досудити дисквалификација.

Мечеви[уреди]

# Мечеви Опис
Dark Карлито и Примо Колон победили су Џона Морисона и Миза[1] Ламберџек тег тим меч за уједињење WWE Тег Тим Шампиона и Светских Тег Тим Шампиона
1 Си-Ем Панк је победио Кејна, Марка Хенрија, Монтела Вонтавијуса Портера, Шелтона Бенџамина, Кофија Кингстона, Кристијана и Финлија[2] Money in the Bank Ladder меч
2 "Сантина" Марела "освојила" је 25-Diva battle royal[3] Победник је био крунисан као "Miss WrestleMania"
3 Крис Џерико је победио Родија Пајпера, Џимија Снуку и Рикија Стимбоута (са Риком Флером)[4] 3-против-1 хендикеп елиминациони меч
4 Мет Харди је победио Џефа Хардија[5] Меч са "Екстремним правилима", што значи да нема правила (стандардни Хардкор меч)
5 Реј Мистеријо је победио Џона Лејфилда (c)[6] Регуларан меч за WWE Интерконтиненталног Шампиона
6 Андертејкер је победио Шона Мајклса[7] Регуларан меч
7 Џон Сина је победио Биг Шоуа и Еџа (c)[8][9] Регуларан меч за Светског Шампиона у Тешкој Категорији
8 Трипл Ејч (c) је победио Рендија Ортона[10] Регуларан меч за WWE Шампиона. Ако Triple H буде дисквалификован изгубиће титулу.
(c) - шампион пре меча

Референце[уреди]

Други вебсајтови[уреди]